Steve Jobs'un "Apple Prototipi"ne rekor fiyat

Steve Jobs'un orijinal "Apple Bilgisayar Bir Prototipi" bir müzayedede 600.000 dolarınn üzerinde satıldı

Giriş Tarihi: 25.08.2022 14:18

Steve Jobs'un mirası, son RR Müzayedesinde görüldüğü gibi hüküm sürmeye devam ediyor. Son zamanlarda, Jobs'un orijinal "Apple Computer A Prototype" mirası müzayede bloğunu vurdu ve 677.196 dolara satıldı.

Prototip, 1976'da Steve Wozniak tarafından elle lehimlendi ve daha sonra Apple'ın ilk büyük siparişini güvence altına almada çok önemli bir rol oynadı. 1976'da Jobs, Apple-1'i dünyanın ilk kişisel bilgisayar mağazalarından biri olan Mountain View, California'daki The Byte Shop'un sahibi Paul Terrell'e göstermek için bu özel prototipi kullandı. Sunumun başarısı, Apple'ın ilk büyük siparişini aldı ve şirketin gidişatını sonsuza dek değiştirdi.

Prototip, yaklaşık otuz yıl önce Steve Jobs tarafından şu anki sahibine verilmeden önce uzun yıllardır "Apple Garage" mülkünde bulunuyordu. Pano, orijinal durumunda olmasa da, bugün hala teknoloji tarihinin büyük bir parçası olmaya devam ediyor. Anakartın sağ tarafında bir miktar baskıya maruz kaldığı ve güç kaynağı alanına bitişik çalışan bir çatlağa neden olduğu görülüyor. Ayrıca atıldığı tahmin edilen eksik bir parça var. Wozniak'ın imzası olan "üç elli" lehimleme tekniği, lehimli bağlantılarda oluşan sıkı "kabarcıklar"da prototipte görülüyor.

BİZE ULAŞIN