Apple, iPhone 13'ten Gürültü Engelleme Özelliğini Kaldırıyor

Apple, uzun süredir devam eden gürültü engelleme özelliğini iPhone 13 serisinden kaldırdı.

Giriş Tarihi: 19.01.2022 16:19

Damla Yüce

Apple, uzun süredir devam eden gürültü engelleme özelliğini resmi olarak iPhone 13 serisinden kaldırdı.

Steve adlı bir 9to5Mac okuyucusu, özelliğin artık iPhone 13 hattında bulunmadığını doğrulamak amacıyla Apple Destek ekibine ulaştı. "Gürültü Önleme, iPhone 13 modellerinde mevcut değil, bu yüzden [Erişilebilirlik] ayarlarında bu seçeneği görmüyorsunuz" yanıtını aldı. Sorun bildirmek istediğinde ise, destek ekibi özelliğin "desteklenmediğini" onayladı.

"Apple ve kıdemli bir danışmanla aylarca sorun üzerine çalışıp, sorunu çözmek için bir güncellemenin gelmesini beklemem gerektiğini söyledikten sonra, konuyla ilgili bir güncelleme aldım ve görünüşe göre düzeltilmeyecek. Gürültü engelleme, belirtilmeyen nedenlerle bu cihazlar için kasıtlı olarak devre dışı bırakıldı" diyor Steve.

Apple'ın gürültü engelleme özelliği, "alıcıyı kulağınıza tutarken telefon görüşmelerinde ortamdaki arka plan gürültüsünü azaltmak" amacıyla kullanılıyordu ve iPhone 13'ün tüm önceki modellerinde mevcuttu.

Bu özelliğin kalıcı olarak kaldırıldığı henüz resmi bir açıklamayla Apple tarafından duyurulmamış olsa da, Apple Destek ekibi kaldırıldığı bilgisini verdi.

BİZE ULAŞIN