İkizlerin tasarım şovu

Kanada'da başlayıp önce New York sonrasında da Milano'da devam eden kariyerleri boyunca hayatta zevk aldıkları şeyleri tasarımlarına yansıtan Caten kardeşler ile Dsuared2'nun dününü, bugününü ve yarınını konuştuk.

Giriş Tarihi: 09.03.2017 11:23 Güncelleme Tarihi: 09.03.2017 11:28

Yazı: Seda KARAN

Moda dünyasında bir kariyer kazanmak, hatta bu kariyeri uzun yıllar dünya çapında konuşuluyor kılmak zor bir iş. Üstelik bunu yakın bir arkadaşınızla ya da kardeşinizle yapıyorsanız! Bu yıl 22. yaşını kutlayacak olan DSquared2'nun yaratıcıları ikiz kardeşler Dan ve Dean Caten, bu başarıyı elde etmiş iki isim. "Kanada'da doğdu, Londra'da yaşıyor, İtalya'da üretiliyor." mottosu ile hareket eden Caten Kardeşler, bu 22 yıllık süre zarfında dünya çapında birçok ünlüyü giydirdi ve giydirmeye de devam ediyor.

Kurulduğu günden beri moda dünyasındaki vizyonları kendileri gibi çalışan, gezen ve partileyenlere yenilikçi ve giyilebilir kıyafetler tasarlamak olan Caten Kardeşler, bugüne kadar birçok değişimden geçtiklerini ancak özlerine her zaman sadık kaldıklarını belirtiyor. Her erkeğin kendi zevkine ve kişiliğine uygun giyinmesi çok önemli. Dolayısıyla Dsquared2 erkeğini tam anlamıyla kendine güvenen, giyimiyle meydan okuyan ve kendini ifade etmekten korkmayan bir erkek olarak tanımlayan tasarımcılar kusursuz olmayı seven, farklı giyinen, spontan olarak gardırobundakileri kombinleyebilen erkeklere de hitap ettiklerini belirtiyor. Bu yüzden halen Manchaster City futbol takımı ve NBA'in süpestarı Dwyane Wade'e özel kapsül koleksiyonlar hazırlıyor olmaktan son derece gurur duyuyorlar. Tasarımlarını hazırlarken çevrelerindeki her şeyden ilham aldıklarını belirten Caten Kardeşler, bunun bir şarkı da olabileceğini herhangi bir yerde görebilecekleri bir resim de olabileceğini söylüyor. Ancak koleksiyonlarının bir olmazsa olmazı var ki, o da; doğdukları ülke olan Kanada. Yarattıkları koleksiyonun çizgisi nasıl olursa olsun, mutlaka Kanada'dan izler taşıyor.

2017 İlkbahar-Yaz sezonunda DSquared2 erkeğini nasıl bir koleksiyonun beklediğini sorduğumda ise, 'Sahneden Londra sokaklarına inen, başına buyruk büyüleyici bir rock yıldızı' tanımını yapıyorlar: "DSquared2 erkeği zorlu bir erkek, her şeyi giymek istiyor. Bu bir İskoç eteği, motorsiklet pantolonu veya parıltılı platform topuklu botlar da olabilir." Yeni sezonda sık sık pilot montları, bomber, chiodo ve sentetik-kauçuk ceketlerle ona uyum sağlayacak kasketler, şapkalar, vintage silindir çantalar ve markanın ikiz fermuarlı imza çantasını göreceğiz. İkiz kardeşler olarak birlikte çalışmanın en büyük zorluğunu sorduğumda ise beni şöyle yanıtlıyorlar: "En büyük zorluğu, anlaşmazlığa düştüğümüzde ikimizi de tatmin edecek bir orta yol bulmak! En büyük faydası ve gücü, birbirimizi tamamlamamız ve anlamamız. Biz bir takımız ve birimiz olmadan Dsquared2 işlevini yerine getiremez. Dsquared2, iki yaratıcı gücün bir araya gelmesi, demek. Biz hiçbir zaman 'tek' olmadık, birimizi diğerimiz olmadan düşünemeyiz. İkiz olmak iki farklı kişi, tek bir zihin olmak. Bu yüzden her şey daha kolaylaşıyor ve doğal olarak gelişiyor. Son olarak Caten Kardeşler'e Türk erkeklerinin giyim tarzını nasıl bulduklarını sorduğumda ise beni şöyle yanıtlıyorlar: "Türk erkekleri stil sahibi, her zaman farklı ve karakterlerini ortaya koyarak giyinmeyi tercih ediyor. Casual ve elegan ürünleri kombinlemekten çekinmiyorlar, gözlemlediğimiz kadarıyla yeniliklere açıklar, kendilerini her ortamda rahat hissettiren giysileri tercih ediyorlar. Özgüvenlerini seviyoruz ve kendilerine ilgiyle izliyoruz."

BİZE ULAŞIN