Renkli yazın şarkısı

Erkin Aslan'ın güçlü melodisi ve Zeynep Özyılmazel'in şefkatli sesiyle büyüleyen 'Zaman Olur', bu yaz bize her akşam eşlik edecek gibi...

Giriş Tarihi: 26.07.2017 10:52 Güncelleme Tarihi: 26.07.2017 11:53

Röportaj: Emrah SAKA

Ender de olsa bazen bildiğiniz kelimelerle güzel cümleler kurulduğunu duyabiliyorsunuz. Zeynep Özyılmazel'in Erkin Arslan'la işbirliğinin eseri 'Zaman Olur', akşamüstü balkon perdesinin rüzgârla dans etmesi gibi insanı sevindiren bir şarkı.

'Zaman Olur', zaten bildiğiniz ama daha önce bu şekilde kurulamayan sözlerle dalgalanıyor. Erkin Arslan'ın güçlü melodisi ve Zeynep Özyılmazel'in şefkatli sesiyle büyülüyor. Bir başlangıç mı, gerisi gelecek mi; bu şarkı yaz akşamlarıyla sınırlı kalmayacak kadar iyi bir albümün önümüzde dikilen güçlü bir kapısı mı; merak ettim, sordum.

ESQ: Hiç ummadığımız bir anda şarkınızı duyduk. Henüz dinleyemeyenler için şarkınızın doğumunu anlatır mısınız?

'Zaman Olur'un hikâyesi, 2016'nın Temmuz ayında Erkin Arslan'ın Alaçatı'da sahne aldığım yere gelmesiyle başladı. Erkin, sonraki hafta yine geldi. "Senin bir şarkın olmalı!" dedi ve üçüncü hafta geldiğinde bu şarkıyı yapmıştı. Yani benim de hiç ummadığım bir anda bir şarkım oldu!

ESQ: Şarkının sözleri tam bir hayat dersi. Sizce de insan yola çıkarken ardına bakmazsa pişman olmaz mı?

Şarkıda bahsedilen, insanın kalbinin götürdüğü yere varması. Korkularını, kaygılarını geride bırakarak hayallerinin, aşkın peşinden gitmesi. Böyle bir yolculuğa çıkarken ardına bakarsan çıktığın yolun hakkını veremezsin. Hatta pişman olursun; ardına baktığın ve yolun tadını çıkaramadığın için.

ESQ: Şarkının sözleri bir gece biri soğuk. Depeche Mode da 'Enjoy the Silence' adlı şarkısında sözlerin anlamsız olduğunu ve zarar verdiğini söylüyordu. Artık insanların konuşarak da anlaşamaması işi çıkmaza sokmuyor mu?

Eğer mutluluğu dışarıda arıyor, koşullara bağlıyor, teselliyi sözlerde bulmaya çalışıyorsan işte o sözler gece gibi soğuk olur insana. Bir şekilde kendimizle barışmalı ve içsel dinginliğimizi korumanın yollarını bulmalıyız. Yani en önemli diyalog, kendimizle olandır.

ESQ: Bu şarkı, bir albümün kapısını açacak mı? Anlatacaklarınızı ne zaman albümleştireceksiniz?

Henüz albüm planım yok. Şimdilik 'Zaman Olur'un tadını çıkarıyorum.

ESQ:Caz sizi hangi yönde etkiledi? Birlikteliğinizi neye borçlusunuz?

Ben caz şarkıcısı değilim, ama caz şarkıları söylemeyi seviyorum. Birlikteliğimizi sanırım babama borçluyuz. Çocukluğum Frank Sinatra, Nat King Cole, The Carpenters, Antônio Carlos Jobim, Sérgio Mendes gibi sanatçıların müzikleriyle dolu bir evde geçti çünkü.

ESQ: Bir gün uyandığınızda aşk diye bir şey olmadığını anlasanız yine de ona inanmaya devam eder misiniz?

Öyle bir güne uyanacağımı sanmıyorum. Aşka, gerçek aşka inanıyorum. Sadece buna inanmak bile bana müthiş bir umut ve yaşam sevinci veriyor.

BİZE ULAŞIN