Will Smith Tokattan Sonra Oscar'dan Ayrılmayı Reddetti

Akademi, Will Smith'ten tokat olayı sonrası Oscar töreninde ayrılmasını istediğini ancak onun bunu reddettiğini açıkladı.

Giriş Tarihi: 01.04.2022 11:17

Kral Richard filmindeki performansıyla "En İyi Erkek Oyuncu" dalında Oscar kazanan Will Smith o geceden beri oyunculuğuyla değil, törende Will Smith'e attığı tokatla konuşulmaya devam ediyor. Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi, Will Smith'ten Chris Rock'ı tokatladıktan sonra geçen Oscar'dan ayrılması istendiği ancak oyuncunun bunu reddettiğini söyledi.

The Hollywood Reporter'a göre Akademi yaptığı açıklamada, "Bay Smith'ten törenden ayrılması istendi ve reddedildi, [ancak] durumu farklı şekilde ele alabileceğimizi de biliyoruz" dedi. Akademinin ayrıca Rock'tan ve sahnedeki saldırıya tanık olan 94. Akademi Ödülleri'ndeki adaylar, konuklar ve izleyicilerden özür dilediği bildirildi.

Akademi şimdi Kral Richard aktörüne karşı "disiplin soruşturması" başlattığını söyledi.

Açıklamada, "Yönetim Kurulu bugün, uygunsuz fiziksel temas, taciz edici veya tehdit edici davranış ve Akademi'nin bütünlüğünü tehlikeye atmak dahil olmak üzere Akademi'nin Davranış Standartlarını ihlal ettiği için Bay Smith'e karşı disiplin soruşturması başlattı" denildi.

Yıldızın yazılı bir yanıt gönderebileceği ve bir oylamanın ardından Akademi, onu bir uyarı ile serbest bırakmaya veya "askıya alma, ihraç etme veya Yönetmelik ve Standartlar tarafından izin verilen diğer yaptırımları içerebilecek" başka bir eylemde bulunmaya karar verecek." Bir sonraki yönetim kurulu toplantısı 18 Nisan'da yapılacak.

Smith, hem duygusal En İyi Erkek Oyuncu Ödülü kabul konuşmasında hem de daha sonra Instagram'da paylaştığı bir açıklamada yaptıklarından dolayı özür dilese de , Çarşamba günü Akademi ile bir toplantıya katılan bir yönetim kurulu üyesi, "Bence herkes oybirliğiyle yaptığının yanlış olduğunu düşünüyor." dedi.

Rock olay hakkında konuşmadı, ancak Smith'e karşı suçlamada bulunmayı reddetti.

BİZE ULAŞIN