ESQ. Hafta sonu takvimi

Orhan Veli’nin “Beni bu güzel havalar mahvetti.” dizesinden cesaret alarak yaza ramak kala hafta sonunu değerlendirmeniz için bizler ‘yapılacaklar’ listesine birkaç ekleme yaptık. Takvim hazır, size de ajandanızın kapağını açıp hafta sonu planınızı yapmak kalıyor.

Giriş Tarihi: 11.05.2018 10:06

Baran ALIŞKAN
esquire.com.tr



11 Mayıs Cuma

Imany
Yer: Bornova Aşık Veysel Açıkhava Tiyatrosu, İzmir
Saat: 21:00



Caz, soul ve funk müziğinin önemli temsilcilerinden Imany, 11 Mayıs Cuma akşamı Bornova Aşık Veysel Açıkhava Tiyatrosu'nda İzmirli sevenleriyle buluşacak. İlk albümü 'Shape of a Broken Heart' ile üç ülkede 'Platin Plak Ödülü' kazanan sanatçı, bu albümü ile birçok ödüle de lâyık görüldü.


Zorlu PSM Caz Festivali: Dardust
Yer: Zorlu PSM-Turkcell Platinum Sahnesi
Saat: 20:30



İtalyan piyanist ve besteci Dario Faini tarafından hayata geçirilmiş 'Dardust' projesi minimal altyapı ve güçlü yaylı orkestrayla birleştiriyor. Avrupa modern elektro müziğini piyano tınısıyla harmanlayan İtalyan müzik projesi ile unutulmaz bir deneyime hazır olun.



12 Mayıs Cumartesi

Michelle Brasserie


Modern şehirliler olarak artık hepimiz belli konularda uzmanlaşarak kendimizi geliştirip konu hakkında bir iki çift söz söylemek istiyoruz. Özellikle de yapamasak da en azından bulunduğumuz restoranın ortamını ve yemeklerini paylaşmak 'revaçta' iken biz de bu aralar dikkatimizi çeken Michelle Brasserie (Hill Town AVM – Vadistanbul) listenize eklenmesi gerekenler arasında, diyoruz.

"Şık tasarımıyla tam bir Fransız esintisi yaratan Michelle; kapısından içeri girer girmez sizi karşılayan barı, beyaz ağırlıklı göz alıcı dekorasyonu, zengin botanik bahçesi ve ferah ortamıyla konuklarını ağırlıyor. 'Your Daily Place' mottosuyla dünya mutfağından seçkin lezzetleri bir arada sunan Michelle, yemekleriyle olduğu kadar kokteyl menüsüyle de oldukça iddialı."


İtalyan Gibi Pişir
Yer: Eataly Mutfak Atölyesi, İstanbul
Saat: 19:00-22:00



İtalyan mutfağının cazibesi hakkında çok fazla söylenecek sözümüz olmasına rağmen hepsini bir kenara bırakıp mutfağa girmenizi öneriyoruz. Sırları, geleneksel tatları ve otantik pişirme tekniklerini bir arada bulabileceğiniz mutfak atölyesinde yerinizi ayırtsanız iyi edersiniz.



Risotto con carne Rosticciata Al Vino Bianco / Beyaz şarap ile pişmiş et soslu risotto
İnsalata di rucola al balsamico / Roka salatası balzamik sirke ile
Cantuccini / Bademli Geleneksel İtalyan kurabiyesi




13 Mayıs Pazar

Suits


Son dönemin en popüler ismi Meghan Markle (kendisi İngiliz Kraliyet Ailesi'nin müstakbel gelini), Gabriel Macth, Patrick J. Adams, Rick Hoffman ve Sarah Refferty gibi isimlerin başrollerini paylaştığı komedi ve dram türünün iyi bir temsilcisi 'Suits'. Komedi ve dram türünün özenle harmanlandığı avukatların dünyasına açılan kapıyı bu hafta sonu aralamanızı öneriyoruz. Markle artık dizide yer almayacak olsa da 2011'den bu yana devam eden dizi favorilerimiz arasında yer alıyor.

Roma-Juventus
Saat: 21:45





BİZE ULAŞIN