Wes Anderson ile Benedict Cumberbatch Bir Araya Geliyor

Yönetmen Wes Anderson'ın Netflix için Roald Dahl'ın "The Wonderful Story of Henry Sugar" kitabının film adaptasyonunu yöneteceği ve yapımın başrolünü Benedict Cumberbatch'in oynayacağı belirtildi.

Giriş Tarihi: 11.01.2022 16:37 Güncelleme Tarihi: 11.01.2022 16:39

Wes Anderson'ın Roald Dahl'ın The Wonderful Story of Henry Sugar and Six More romanından uyarlanacak filmin başrolünde Benedict Cumberbatch yer alacak ve film Netflix'te yayınlanacak. Cumberbatch, filmde Roald Dahl'ın kısa hikayesinin baş karakteri Henry Sugar'ı oynayacak.

Anderson, 2009 yılında imza attığı stop-motion animasyon filmi Fantastic Mr. Fox'u da Roald Dahl'dan uyarlamıştı.

Filmde Benedict Cumberbatch'e, usta oyuncu Ben Kingsley, Wes Anderson'ın The Grand Budapest Hotel filminde de rol alan Ralph Fiennes ve son olarak The Green Knight filmindeki performansı ile ses getiren Dev Patel eşlik edecek. Filmin oyuncu kadrosundaki isimlerin hepsi daha önceki yıllarda En İyi Erkek Oyuncu dalında Oscar'a aday gösterilirken; Ben Kingsley 1982 yapımı Gandhi filmi ile bu dalda ödül kazanmıştı.

Geçtiğimiz sonbaharda Netflix, Roald Dahl'ın bütün hikayelerinin yayın haklarını satın almıştı. Wes Anderson'ın "The Wonderful Story of Henry Sugar" hikayesinden uyarlacağı film Netflix'in ilk Roald Dahl filmi olacak.

BİZE ULAŞIN