Bridgerton Netflix'in En Çok İzlenen Dizisi Oldu

Bridgerton, rekor kırarak Netflix’in en çok izlenen dizisi oldu.

Giriş Tarihi: 28.01.2021 16:20 Güncelleme Tarihi: 29.01.2021 11:47

Netflix, 25 Aralık'ta gösterime giren ve Türkiye'de de büyük ilgi gören Bridgerton dizisinin, 28 gün içinde 82 milyon hanede izlendiğini açıkladı.

ABD'li yazar Julia Quinn'in romanından uyarlanan dizi, aralarında ABD, İngiltere, Hindistan, Fransa ve Brezilya'nın da bulunduğu 83 ülkede en çok izlenen Netflix yapımı oldu.

Shonda Rhimes tarafından üretilen ve Chris Van Dusen tarafından yaratılan drama dizisi, ilk ayında 76 milyon hane tarafından izlenen önceki rekor sahibi The Witcher'ı geçti. Dizi, hayranlara destek için teşekkür ederek heyecan verici dönüm noktasını sosyal medya hesabından kutladı.

Dizinin başrol oyuncusu Phoebe Dynevor, Instagram mesajında hayranlarına teşekkür etti, "Bu dizinin arkasındaki ekiple gurur duyuyorum" dedi.

1813 ve 1827 arası Londra'da geçen dizi, Julia Quinn'in 'Bridgerton' kitap serisinden uyarlandı. Dizide, Gossip Girl'ü anımsatan ve döneme uygun şekilde tasarlanan "Lady Whistledown" isimli bir yazarın dedikodu gazetesi de hayli dikkat çekici.

Bridgerton'ın sekiz bölümlük ilk sezonu geçtiğimiz ay sadece Netflix'te yayınlandı ve büyük başarısı nedeniyle şimdiden ikinci sezon için onayı aldı.

BİZE ULAŞIN