Bridgerton için 7 bin 500 Kostüm Tasarlandı

Julia Quinn'in aynı adlı roman serisinden uyarlanan Bridgerton'a özel tasarlanan kostümleri dizinin oyuncuları anlattı.

Giriş Tarihi: 18.01.2021 16:35 Güncelleme Tarihi: 19.01.2021 11:27

Julia Quinn'in kaleme aldığı sekiz romanlık seriden uyarlanan Bridgerton dizisi 1813-1827 yılları arasındaki bir döneme odaklanıyor. Dizinin kahramanları dönemi yansıtmak üzere oluşturulan kostüm ve atmosferin büyüsüne nasıl kapıldıklarını paylaşıyor.

Daphne Bridgerton karakterini canlandıran Phoebe Dynevor, "Kostümcülerimiz inanılmaz IV. George'un prenslik dönemine yeni bir hava kattılar. Her şey o kadar cesur ve güzel ki. Neredeyse her sahnede farklı bir şey giyiyorum. Saydık, 104 elbisem var. Acayip bir sayı." diyor.

Dizinin yaratıcısı Chirs Van Dusen, "Kıyafetlerin önemini bildiğimizden en iyisini istedik. neyse ki Ellen kabul etti ve bu zorluğu göğüsledi. Bize olağanüstü kostümler hazırladı. Bridgerton için özel üretilen yaklaşık 7.500 giysi var. Hepsi özel yapım. Hepsi dizi için üretildi. Hiçbir şey kostümcüden gelmedi." dedi.

Kostüm tasarımcısı Ellen Mironjnick, "1813 dönemine getirilen bu yorumda ihtiyacımız olan çağdaş ögeleri yedirmenin bir yolunu bulmaktı. Daha lüks ve şatafatlı hale getirip daha çağdaş bir renk paleti kullandık ama 1813 silüetinin temellerine de sadık kalmaya çalıştık. Kesinlikle zorlu bir süreçti ama aynı zamanda çok ama çok keyifliydi. Dizinin kapsamı devasa. İlk baktığımızda gözümüz korktu. Ama bu ekibin eşi benzeri olmadığını ve tüm beklentilerin çok üzerine çıktığını gururla söyleyebilirim. Çıtayı çok yükselttiler." diyor.

Prudence Featherington karakterine hayat veren Bessie Carter, "Geldiğimde bej şapkalar, at arabaları görmeyi bekliyordum. Sonra Ellen bana kostümlerin, renklerin, şekillerin bulunduğu defteri gösterdi. 'Gerçek' başlığı vardı, sanki o günlerin bir tablosuydu. 'Lüks moda' vardı, altında o tip şeyler. İnsan giydiğine inanamıyor. Bunu giyeceğim aklıma gelmezdi."

Eloise Bridgerton karakterini canlandıran Claudia Jessie, "Kostüm tasarımlarının en hoşuma giden kısmı cesareti oldu sanırım. Ailenin soluk, pastel bir renk paleti var. Bu da güzeller güzeli Featherington'larla ve cart renkleriyle müthiş bir tezat oluşturuyor. " dedi.

Dizide Kraliçe Charlotte olan Golda Rosheuvel, "Daha önce görmediğiniz türden bir dönem draması yapmak istedik. Kraliçenin bir özelliği de sürekliliği olmamasıydı. O yüzden onu gördüğünüz her sahnede farklı bir kostümü var. Bu da toplumun şatafasına bağlı bir karakter seçimine yol açtı." diyor.

Penepole Featherington karakterine hayat veren Nicola Coughlan, "Dizinin tarzı çok abartılı, aşırı şaşaalı. Bir geriliyorsunuz, depo dolusu kostüm falan var. İstediğiniz elbiseye bakın, üzerindeki ayrıntılar, bu çiçeklerin her biri el yapımı. Hem de şıkır şıkır. Tüm takılar el ürünü. Korseli oyunculuk öddülü var mı bilmiyorum ama dizideki emeğim için bir tane istiyorum, çok zordu." açıklamasında bulundu.

Lady Danbury karakterini canlandıran Adjoa Andoh kostümlerle ilgili, "Ellen'ın olağanüstü bir kostüm ekibi var. Ayrıntıya gösterilen özel her açıdan olağanüstü." diyor.

Leydi Featherington karakterini canlandıran Polly Walker, "Üzerinde çalışanlar inanılmaz yetenekli. Korseleri, son 20-30 yıldır tüm o çılgın korseleri yapan meşhur Bay Pearl yaptı." ifadelerini kullandı.

BİZE ULAŞIN