20. yüzyılın en çok dinlenen şarkısı: Bohemian Rhapsody

Rami Malek'in Freddie Mercury'i canlandırdığı Bohemian Rhapsody, tüm dünyada etkisini sürdürüyor. Filmden sonra aynı ismi taşıyan Queen grubunun şarkısı 20. yüzyılın en çok dinlenen şarkısı oldu.

Giriş Tarihi: 12.12.2018 10:29
Efsanevi müzik grubu Queen, fenomen şarkısı Bohemian Rhapsody ile günümüzde yankı uyandırmaya devam ediyor. Bohemian Rhapsody, 20. yüzyılın en çok dinlenen şarkısı olmayı başardı.

Universal Music Group'un açıklamasına göre, Kasım ayında vizyona giren biyografik film Bohemian Rhapsody'nin etkisiyle şarkı v eklip yenidne izlenmeye başladı. 1975 yapımı şarkı ve klibi, dünya çapında 1,6 milyar kez dinlendi ve izlendi. Universal Music Group; indirme platformları Spotify, Apple Music ve Deezer ile ayrıca YouTube'daki dinlenmeleri dikkate alararak 'Bohemian Rhapsody'nin 20. yüzyılın en popüler şarkısı olduğunu belirledi.



Şarkı, Nirvana'nın Smells Like Teen Spirit'i ile Guns N' Roses'ın Sweet Child O'Mine'ını da geçerek tüm zamanların en çok dinlenen klasik rock tarzdaki şarkısı olmayı başardı. Rami Malek'in Queen grubu solisti, efsane şarkıcı Freddie Mercury'yi canlandırdığı Bohemian Rhapsody filmi, İngiliz rock grubunu yeni nesle tanıtırken; aynı zamanda efsaneyi de hatırlattı.
BİZE ULAŞIN