Emmy ödülleri adayı: Cassini

Uzun yıllardır uzay misyonunu sürdüren Cassini, görevinin sonunda ihtişamlı intihar dalışını ile Emmy Ödülleri'ne aday gösterildi.

Giriş Tarihi: 17.07.2018 17:15 Güncelleme Tarihi: 25.09.2018 14:31
NASA'nın California'daki Jet Propulsion Laboratuvarı (JPL) tarafından yayınlanan, uzay gemisi Cassini'nin Saturn'deki 13 yıllık görevinin ardından gerçekleştirdiği ölüm dalışı, Televizyon Sanat ve Bilim Akademisi tarafından web, eğitim, televizyon ve sosyal medya çalışmaları dahil olmak üzere "Üstün Orijinal İnteraktif Programı" konusuyla Emmy ödüllerine aday gösterildi.

Cassini yaklaşık 20 yıl uzayda kaldı ve 13 yıl Satürn'ü inceledi. Cassini, canlı yayınında gezegenin atmosferine daldı ve yok olana kadar veri göndermeye devam etti. Sosyal medya platformu üzerinden yayınlanan ve web sitesi üzerinden canlı yayınlar ile halka duyurulan bu dalış, Cassini'nin uzun yolculuğunun sonu oldu. Bununla birlikte izleyicilere Cassini'nin görevi ve geçmişte yakaladığı başarılar hakkında da bilgi veren NASA, bu anlamda tarihin en iyi canlı yayınlarından birini yaparak Emmy Ödülleri'ne aday gösterilmeyi hak etti.
BİZE ULAŞIN