Aynasızlar

DSLR, yani profesyonel fotoğraf makinelerine oranla çok daha hafif olan ve kolay taşınabilir boyutlarıyla dikkat çeken aynasız fotoğraf makineleri son zamanlarda oldukça popüler. Peki, çoğu koşulda DSLR’lara eşit kalitede fotoğraflar üretebilen, üstün standartlarda video çekim olanağı sunan ve her konuya uygun objektif kullanılabilen bu makineler arasında öne çıkanlar hangileri?

Giriş Tarihi: 12.07.2018 15:34 Güncelleme Tarihi: 12.07.2018 15:37

Yazı Kaan SANCAR

Sony a7R III
Çoğu kullanıcı satın alacakları cihazları fotoğrafların genel kalitesini değerlendirerek seçse de bu seçimlerde çözünürlüğün de önemli bir rol oynayabileceği bir gerçek. Eğer siz de çözünürlüğe önem veren bir kullanıcıysanız, size tavsiye edebileceğimiz aynasız fotoğraf makinesi Sony a7R III. 42,4 MP çözünürlüğe kadar görüntü üretebilen a7R III; optik görüntü sabitleme, NFC, Bluetooth ve Wi- Fi kablosuz bağlantı özelliklerini bünyesinde bulunduruyor. DSLR kalitesinde görüntü ve video yakalayabilen cihaz, ayrıca, uygun lenslerle sekiz kata kadar yakınlaştırma imkânı da sunuyor.
www.sony.com.tr

Canon EOS M5
Aynasız fotoğraf makinelerinin en önemli özelliklerinden birinin kompakt gövde yapısı ve hafiflik olduğunu daha önce de belirtmiştik. Canon EOS M5 de bu noktada öne çıkan cihazlardan biri. DSLR'lara oranla oldukça ince gövde yapısına sahip EOS M5, sadece 427 gram ağırlığa sahip. NFC, Wi- Fi ve Bluetooth gibi bağlantı seçeneklerini bünyesinde barındıran cihaz, elektronik imaj sabitleyici, akıllı telefonla uzaktan kontrol imkânı, hızlı odaklama ve değiştirebilir lens seçenekleri gibi özellikleriyle kullanıcılarına üstün kaliteli fotoğraf ve video çekim olanağını da sunuyor.
www.canon.com.tr

Olympus E-M10 Mark III
Her ne kadar kullandığımız cihazları, öncelikli olarak, teknik özellikleri ve işlevselliklerine göre değerlendirsek de tasarımın da tercihlerimizi etkileyen bir etken olduğunu kabul etmek gerek. Olympus E-M10 Mark III de, bu noktada, bir fotoğraf makinesinin göz alıcı olabileceğini kanıtlayan seçeneklerden biri. Metal ve deriyi harmanlayan ince ve hafif gövde yapısıyla göz alıcı görünüme sahip cihaz, Wi-Fi ile kablosuz bağlantı, değiştirebilir lens seçenekleri, görüntü sabitleyici gibi bir aynasız fotoğraf makinasından bekleyeceğiniz özellikleri tek çatı altında topluyor.
www.olympus.com.tr

BİZE ULAŞIN