Tayland: Elon Musk

Elon Musk, Tayland'da bir mağara mahsur kalan çocukları kurtarmak için elinden geleni yapacağını daha önce açıklamıştı. Musk sözünde durdu!

Giriş Tarihi: 09.07.2018 12:15 Güncelleme Tarihi: 09.07.2018 12:18

Çocuk futbol takımı ve antrenörleri, Tayland'da bir mağaraya girip yoğun yağış sebebiyle mahsur kalmasından bu yana 2 hafta geçti. Çocukların kurtarılması için tüm dünya seferber oldu. Bu seferberliğin başını çeken isimlerden birisi de Elon Musk. Boring Company isimli tünel şirketi ve SpaceX mühendisleriyle birlikte mağaradaki çocukları kurtarmak istediğini açıklayan Musk, saatler içerisinde aksiyona geçti.

Musk, çocuklara ulaşmak neler yapabileceklerini anlattıktan sonra SpaceX'in yeniden kullanılabilir roketi Falcon 9'un sıvı oksijen transfer tüpünü, çocukları için minik bir denizaltına dönüştürmekten bahsetti. Üstelik bu aracı inşa etmek, sadece 8 saat sürdü.

"Tayland'daki mağara uzmanlarından bazı iyi geribildirimler aldık. Bir kaçış podu, denemek için yeterince güvenilir olabilir. Ayrıca hava kilidi ile şişirilebilir tüp üretmek mümkün. Bu tüpün çalışma olasılığı daha düşük, zorlu şartlar var, eğer çalışırsa gerçekten güzel. Tayland'dan daha büyük geri bildirim aldım. Birincil yol temel olarak, Falcon roketinin sıvı oksijen transfer tüpünü hazne olarak kullanan küçük boyutlu bir denizaltıdır. Bu tüp, 2 dalgıç tarafından taşınacak kadar hafif, dar boşluklardan geçebilecek kadar küçük. Son derece sağlam."


BİZE ULAŞIN