Lacoste ile Louise Trotter Yollarını Ayırdı

Lacoste kreatif direktörü Louise Trotter dört yılın ardından şirketten ayrılıyor.

Giriş Tarihi: 09.01.2023 11:32 Güncelleme Tarihi: 09.01.2023 11:37

Spor giyim markası Lacoste, kreatif direktörü Louise Trotter'ın yaklaşık dört yıl üst sıralarda yer almasının ardından şirketten ayrılacağını duyurdu.

Marka, Trotter'ın "yeni projeler peşinde koşmak" için rolden ayrıldığını söyledi.

Lacoste'ta geçirdiği süre hakkında konuşan Trotter, "Spor değerlerini koruyacağım René Lacoste'un mirasına hizmet etmekten onur duyuyorum. Mirası ve avangartı mükemmel bir şekilde birleştiren bu eşsiz markaya katıldığım için çok mutluyum. Bu heyecan verici macerada beni destekleyen herkese en sıcak ve en içten teşekkürlerimi sunmak istiyorum: tüm Lacoste çalışanlarına ve özellikle Troyes'teki üretim departmanına, arşivlere, ekiplerime, arkadaşlarıma, ve evin sadık takipçilerine." dedi.

Trotter, şirkete 2018 yılında Lacoste'un 85 yıllık tarihindeki ilk kadın kreatif direktörü olarak katıldı. Dokuz yıl boyunca kreatif direktör olarak görev yaptığı çağdaş marka Joseph'ten Fransız markasına geldi.

Trotter, Lacoste'a girerken, bu görevi sekiz yıl boyunca elinde tutan ve Kenzo'da ekibe katılan Felipe Oliveira Baptista'nın yerini aldı.

LACOSTE YENİ YARATICI VİZYONA GİRİŞECEK

Şimdi, Lacoste markası, "kolektif bir vizyona" odaklanan işbirlikçi bir stüdyo modeli aracılığıyla sanatsal yön yaklaşımını "tamamen yeniden düşünmek" istiyor.

Başkan Thierry Guibert bir sonraki hamlesinde şunları söyledi: "Yaratıcılığı, bağlılığı ve markanın mirasına katkıları için Louise Trotter'a teşekkür etmek istiyorum.

"Lacoste, yetenekleri ve bağlantıları paylaşmak için Lacoste ile birlikte çalışmaya kendini adamış bir yaratıcılar topluluğuyla şimdi yeni bir sayfa açıyor. Markamız, koleksiyon tasarımının ötesinde, kültürleri ve toplulukları birbirine bağlama misyonunda daha da ileri gitmek istiyor.

BİZE ULAŞIN