2022’nin En İyi Erkek Giyim Defileleri

Pandemi kısıtlamaları küresel ölçekte azalırken, bu yıl erkek koleksiyonları göz alıcı tasarımlara, defile setlerine ve mekanlara bol bol yer verdi.

Giriş Tarihi: 28.12.2022 12:28 Güncelleme Tarihi: 28.12.2022 12:30

Defile, tasarımcıların moda seçkinleri için özel gösterimlere ev sahipliği yaptığı Avrupa otellerinde ve atölyelerinde mütevazi başlangıcından bu yana çok yol kat etti. İnternet ve sosyal medyanın yükselişiyle koleksiyonlar her zamankinden daha erişilebilir hale geldi ve tasarımcıları, gelecek vaat eden modanın gelgit dalgasında alakalı kalmak için defilelerinin sınırlarını zorluyor.

Lüks evler ve gelişmekte olan tasarımcılar benzer şekilde yüz yüze gösterilere ve sunumlara tam dönüş yaptıklarından, bu yıl moda gösterileri tam olarak sergilendi.

Erkek modasında benzeri görülmemiş bir yaratıcılık vardı ve podyum şovları sadece kıyafetleri sergilemek için bir satış noktasından daha fazlası haline geldi. Eskisinden daha geniş kitlelere ulaştılar ve öngörülemeyen teatral bir etkinlik yaratmak için sınırları zorladılar.

Ancak yargılama kriterleri de değişti. Kıyafetler elbette önemlidir, ancak artık gösteri mekanları, yaratıcılık ve bir bütün olarak kültür üzerindeki etkisi moda kalabalığı tarafından dikkate alınan unsurlardır.

Tüm bu değişime rağmen, koleksiyonları amaçladıkları gibi sırayla, bir hikayeyi tasvir ederek ve erkek modasının gelecek sezon ve belki de sonraki sezonlar için yönünü tahmin ederek görmenin heyecanı devam ediyor.

Saint Laurent İlkbahar 2023

Fas'ın moda ikonu Yves Saint Laurent'in estetiğini ne kadar revize ettiği ve şekillendirdiği göz önüne alındığında, burada tarihle dolu bir destinasyon şovu vardı. Marakeş'in bir saat dışındaki Agafay çölünde düzenlenen Anthony Vaccarello'nun mekan seçimi, pek çok kişiyi bu dünyanın ötesindeki güzelliği karşısında hayrete düşürdü.

Celine İlkbahar 2023

Blackpink'ten Lalise Manobal ve BTS grubu üyesi Kim Tae-hyung (V olarak bilinir) balkondan kraliyet ailesi üyeleri gibi el sallarken, K-pop kargaşası, Hedi Slimane'nin incelikle yontulmuş rock yıldızı koleksiyonunu gölgede bıraktı. Ancak LVMH lüks patronu Bernard Arnault filmi çekmek için koltuğundan kalktığında bile, giysiler açıkça ikinci planda kalıyor.

Louis Vuitton Sonbahar 2022

Virgil Abloh'un moda endüstrisine öğrettiği bir ders varsa, o da sınırsız hayal gücünün işe yaradığıdır. Hayata veda eden tasarımcının Louis Vuitton için yaptığı son erkek giyim koleksiyonu , Fransız lüks evi için yaptığı sekiz koleksiyonun içinden geçen çocukluk temalarını ve sürrealizm dokunuşlarını kapsıyordu.

Dior Pre-Fall 2023

Fransız moda evinin koleksiyonu gün batımından sonra Giza piramitlerinin önünde, pandemi sonrası dönemde destinasyon şovları için yeni bir çıta oluşturan muhteşem bir görselde sergilendi. Modeller ufukta yanan bir pist şeridinde spektral noktalar gibi ortaya çıktıkça, üç piramit arka arkaya aydınlandı, zifiri karanlık gökyüzünde kenarları beyazla çizildi. Kültürel sahiplenmeyle ilgili potansiyel suçlamalardan kaçınmak isteyen Jones, 75 bakışını Dior kadın arşivlerine dayandırdı.

Prada Sonbahar 2022

Jeff Goldblum, Kyle MacLachlan ve Asa Butterfield, "insanları önemli hissettiren giysiler" üzerine odaklanan Prada defilesinde yürüyen oyuncular arasındaydı. İzleyicilerin önünde kararlı bir adımla ilerleyen bu karakterler, temel terzilik ve iş kıyafetleri kombinasyonunda güçlü görünüyorlardı.

Zegna İlkbahar 2023

Sanat yönetmeni Alessandro Sartori'nin Milan'a 90 dakikalık sürüş mesafesindeki Oasi Zegna'nın merkezindeki çok katlı yün fabrikasının çatı katında gösterilen bahar koleksiyonu, İtalyan erkek giyim markası ve onun için alakalı olduğuna inandığı şeylere ilişkin vizyonunu zorlamaya devam etti. Gömlekleri ceketlere, ceketler gömleklere dönüştükçe ve bu hibrit işlev gardırobun temel öğelerine modernlik katarken, tasarımcı alt ve dış katmanları alt üst etme becerisini geliştirdi.

BİZE ULAŞIN