Moda Severlerin İzlemesi Gereken 10 Belgesel

Bu moda öncüsü belgesellerle sektörün perde arkasına geçin.

Giriş Tarihi: 21.12.2022 14:08

Moda endüstrisinin içi birçokları için bir muamma. Film ve kamera olmasaydı, modanın önemli anları kaydedilemezdi. Ara sıra, sektördeki bir öncü, herkesi yaratıcı süreçlerinden ve kariyerlerini nasıl oluşturduklarından geçirmek için bir film yaratır. Moda dünyasının ve tasarımcılarının tüm ayrıntılarını merak ediyorsanız işte izlemeniz gereken on moda öncüsü belgesel.

Issey Miyake Moves

Bu film, Issey Miyake'nin başarılı kariyerinin ilk aşamalarını konu alıyor. Issey Miyake Moves, Miyake'nin podyumdaki bazı parçalarını öne çıkarırken fabrika ve tasarım stüdyosuna içeriden bir bakış sunuyor.

Dior & I

Dior & I , Dior'un kreatif direktörü olarak Raf Simons'ın ilk haute couture defilesinin perde arkasını anlatıyor . Belgesel, Simons'ın yaratıcı sürecine, yeni atölyelerle çalışmasına ve ortaya çıkan kaosa içeriden bir bakış sunuyor.

The First Monday in May

Sektörün en sevdiği Pazartesi. Andrew Rossi'nin yönettiği belgesel, The Met tarihinin en çok katılımlı moda sergisi olan China: Through the Looking Glass'ın yaratılışını yeniden ele alıyor.

Jeremy Scott: The People's Designer

Jeremy Scott , moda dünyasında hızla tanınan bir isim haline geldi. Jeremy Scott: The People's Designer , tasarımcının Moschino'nun Kreatif Direktörlüğüne yükselişini ve eklektik yaratıcılığını takip ediyor. Film ayrıca en sevdiğimiz yıldızlardan bazılarının kamera hücrelerine de sahip. Rihanna , A$AP Rocky ve Katy Perry belgeselde yer alıyor.

Bill Cunningham: New York

Sokak stili fotoğrafçısı ve vizyoner Bill Cunningham belgeselinde her şeyi anlatıyor. Cunningham'ın yeteneği ve bu fotoğrafçının New York'un seçkin moda topluluğunun bir parçası haline gelmesiyle ilgili sektör uzmanlarından bilgi alın.

Halston

2019'da vizyona giren film , bir dizi yayınlanmamış röportaj ve arşiv görüntüsünde Amerikalı tasarımcı Halston'ın hayatını ve kariyerini konu alıyor. Bu biyografik filmde tasarımcı ve sosyetik Roy Halston Frowick'i tanıyın.

Mademoiselle C

Mademoiselle C, Parisli moda ikonu Carine Roitfeld'i ve kendi dergisi CR Fashion Book'u yaratma yolculuğunu takip ediyor. Daha önce Roitfeld, ciddi bir şekilde ayrılmaya karar vermeden önce 10 yıl boyunca Vogue Paris'in Genel Yayın Yönetmeniydi. Film, onun ikon statüsünü nasıl oluşturduğunu belgeliyor ve sektördeki ünlü kötü şöhretini sergiliyor.

McQueen (2018)

2010 yılında hayata veda eden ünlü İngiliz tasarımcı Lee Alexander McQueen, tarihteki en üretken, ürkütücü ve becerikli moda tasarımcılarından biriydi. McQueen'in kıyafetlerindeki deha, kıyafetleri boyunca iç içe geçmiş karanlık ve sanatsal tartışmada yatıyor. Tasarımcının çocukluk ve ilk gençlik yıllarını sarsıcı bir atmosferle aktaran belgesel, McQueen'in efsanevi şovlarının arkasındaki çarpıcı gerçeklere de odaklanıyor. 27 yaşında Givenchy'nin başına geçen tasarımcının ikonik tarzı, onu endüstrinin gotik yüzü hâline getirirken; belgesel McQueen'i tanımak için de ideal bir ortam yaratıyor.

Martin Margiela: In His Own Words

Reiner Holzemer'in Dries Van Noten hakkındaki 2017 belgeselinin devamı niteliğindeki bu film, başka bir Belçikalı moda tasarımcısı olan Martin Margiela'yı ele alıyor. Medyadan çekingenliğiyle tanınan Margiela'nın sıcak, ciddi konuşma sesini kullanmak, yüzünü hiç görmesek bile samimiyet yaratmaya yardımcı oluyor. "Ünlü olma fikrinden hoşlanmıyorum; anonimlik benim için çok önemli" diyor ve bu yüzden Holzemer bize ellerini gösteriyor. Çocukken Margiela, Barbie'lerinin ayakkabılarının burunlarını keserdi, bu ilginç bir detay, 1980'lerde podyuma getirdiği yontulmuş Tabi botlarının mirasının habercisiydi.

Valentino: The Last Emperor

1960'lardan beri en göz alıcı kadınlar (en ünlüsü Jacqueline Kennedy Onassis) için yüzlerce güzel elbise yarattı. Sadece bunu yapmak için doğduğunda ısrar ediyor, modanın ticari yönüne veya başka herhangi bir şeye hiçbir zaman fazla ilgisi olmadı. Onu, her elbisenin her payetini elle diken (görünürde bir dikiş makinesi yok) yardımcılarına nezaret eden atölyesinde gözlemlerken, onun bir fantaziye hizmet eden kararlı mükemmeliyetçiliğini takdir etmeye başlıyorsunuz.

BİZE ULAŞIN