Dior ve Jordan'ın ortak mirası: Air Jordan 1 High OG

Dior ve Jordan, Air Jordan 1 High OG işbirliğini resmi olarak duyurdu.

Giriş Tarihi: 05.12.2019 13:32 Güncelleme Tarihi: 05.12.2019 13:45

Yazı: Damla Yüce

Dior ve Jordan, Air Jordan 1 High OG işbirliğini resmi olarak duyurdu.

Merakla beklenen lüks ayakkabının modeli, iki markanın resmi duyurusunun ardından, Miami'de düzenlenen Dior Men 2020 şovunun hemen öncesinde açıklandı.

Bu yıl 35. yıldönümünü kutlayan ve spor/moda dünyasına yön veren Jordan, sınırlı sayıda özel olarak üretilen ve Dior Men Sonbahar 2020 koleksiyonu ile aynı zamanda tanıtılan spor ayakkabısı ile, hem ayakkabı silüetinin zamansızlığını hem de Maison Dior'un ikonik tarzını yansıtıyor.

Dior Homme Kreatif Direktörü Kim Jones, heyecan verici işbirliği için şu cümleleri kullanıyor:

"Farklı dünyaları, farklı fikirleri bir araya getirmeyi seviyorum ve Jordan Brand ve Dior House, her ikisinde de kendi alanlarında mutlak mükemmelliğin simgesidir. Onları bu özel işbirliğinde bir araya getirmek, heyecan verici ve gerçekten yeni bir şey"

Jordan Markasının Tasarım Başkan Yardımcısı Martin Lotti, Dior collab'ı hakkında biraz da bilgi verdi:

"Yaptığımız her bir işbirliği, markanın boyutlarını yaratıcılık ve tasarım inovasyonu ile genişletme arzusuyla gerçekleşiyor. Maison Dior ile olan ortaklığımız, basketbol tarzı ve lüks modaya uygun üst düzey karma sokak kıyafeti tarzına yeni bir soluk getirecek.Her iki markanın zengin ikonografisine saygı göstereceğiz ve mirasımızdan ilham alacağız."

İtalya'da standartların en yüksek seviyesine getirilen Jordan silueti, Dior'un deri koleksiyonlarını hatırlatan ince dana derisinden üretildi ve Dior Grey renginde can buldu.

İkonik Jumpman Wings logosuna yeni bir soluk getirilerek Air Jordan yazısı AIR DIOR olarak bilek kısmındaki kabartma logoda yerini aldı.

Riotous işbirliğinin daha da yankılanması, lüks markanın Dior Olbiuqe jakar deseniyle birleştirilmiş ve tabanlara küçültülmüş ve lazerle kazınmış Nike Swoosh.

Sınırlı sayıda üretilen Air Jordan 1 High OG, Nisan 2020'de Dior mağazalarında dünya çapında satışa sunulacak. Fiyat bilgisi henüz kesinleşmedi.

BİZE ULAŞIN