Bembeyaz giyinmek

Esquire US moda direktörü Nick Sullivan, “Evet, TAMAMEN BEYAZ giyinebilirsiniz. Tek yapmanız gereken farklı tonları ve dokuları bir araya getirmek” diyor.

Giriş Tarihi: 20.07.2019 15:34 Güncelleme Tarihi: 20.07.2019 15:35

Sıcak havalarda açık tonlarda giyinmek yazılı bir kural değil ama koyu renklerle bu mevsimde rahat edemediğimiz de açık. Yine de, erkeklerin çoğu baştan ayağa beyaz giyinmekten kaçınıyor, en fazla beyaz gömlek ya da jean tercih ediyor. Eski zamanlarda birçok toplumda beyazlara bürünmek zenginliğin bir işaretiyken, bugün nerede ve nasıl giydiğinizin büyük önemi var. Aksi takdirde sonradan görme ya da tuhaf olarak algılanabilirsiniz.

Kentucky Fried Chicken logosundan aşina olduğumuz Colonel Sanders'ı düşünün; markanın kurucusu olan Sanders her daim beyaz takım elbise giymesiyle ünlüydü. İşte, onun gibi görünmekten kaçınmanın yolu beyaz takımları es geçip, gri-beyaz parçaları bir araya getirmekten geçiyor. Gri-beyaz kombini bizi beyazın "göz kamaştırma" etkisinden de kurtarıyor. Garantili bir başka yol da beyazın kremden açık kum rengine uzanan sonsuz tonlarına yatırım yapmak. Bunlardan bazıları grimsi, bazıları sarımtırak, bazıları da pembe, mavi ya da yeşile yakın görünüyor. Renk karışımına farklı kumaş dokularını da ekleyince tekdüzelik tamamen ortadan kalkıyor.

Bir tüyo daha; benzer beyaz tonlarında jean, tişört ya da ceket bir arada giyildiğinde tatlı bir "kaza" olmuş izlenimi veriyor. Mükemmel kombinlenmemiş ama sempatik. Yaz işte tam da böyle çabasız olmalı, giysileriniz de öyle. –Nick Sullivan

RENGİ "HİSSEDİN"
Beyazı sadece renk olarak değil, farklı kumaşlarda doku olarak da hissedebilirsiniz.

1. PETEK ÖRGÜ: Bir sweatshirt'te bu örgüyü bulmak kolay değil ama bulursanız kaçırmayın; görünüme vintage bir hava katıyor.

2. YIKAMALI: Gıcır gıcır beyaz gömlek yeterince havalı değil, o yüzden ön yıkamadan geçmiş gömlekler bulmaya bakın.

3. HALAT ÖRGÜSÜ: Tamamıyla yaza uygun.

4. DÜĞÜMLÜ DOKU: Farklı kalınlıklardaki ipliklerden elde edilen düğümlü kumaş genellikle ceketlerde tercih ediliyor. Resmi görünümden uzaklaşmayı sağlıyor.

5. PİKE: Sıkı örgüye kıyasla daha çok hava almayı sağlayan gevşek bir örgü çeşidi.

6. BURUŞUK: Hafif kırışık bir koton blazer ceket, giyene daha rahat bir görünüm kazandırıyor.

BİZE ULAŞIN