Moda Kabuk Değiştiriyor

Les Benjamins markasının kurucusu ve kreatif direktörü Bünyamin Aydın; Rihanna’nın LVMH ile ortaklığı, önümüzdeki çağın moda açısından daha heyecanlı olacağının habercisi.

Giriş Tarihi: 18.07.2019 15:05

İşbirliği çağının içinde olduğumuzu artık tüm dünya söylüyor. Rihanna ise bir adım ileriye gidip işbirliği defterini kapattı ve kendisini LVMH ortaklığında bir moda tasarımcısı olarak tanıttı. Bu karar, her iki taraf için de çok cesur ve çok konuşulan bir hamle haline geldi. Rihanna bir stil ikonu ve birçok gencin ilham kaynağı. LVMH gibi dev bir moda grubunun sıfırdan bir marka kurması ve bunu Rihanna ile yapması ise gerçekten çok takdir edilesi ve aynı zamanda çarpıcı bir karar. 24 Mayıs'ta Paris'te Fenty'nin ilk koleksiyonunun pop-up mağazası satışa başladı, devamında da tüm ürünleri online olarak satın alabileceksiniz.

Moda kabuk değiştiriyor; bunu erken yakalayan markalar ve tasarımcılar bu rüzgarı arkalarına alacak. Önümüzdeki çağ ise bence çok daha heyecanlı olacak. Büyük modaevleri artık sanatçılara bir lisans vermek veya onlarla marka yüzü anlaşması yapmak yerine tasarımları birlikte gerçekleştirecekler. Bu sadece ünlüler için de geçerli değil; dev markalar genç ve kreatif fikirlere bu dönemde çok açıklar. Sosyal medya gerçekten her şeyi değiştirdi diyebiliriz. Yeni nesil, sürdürülebilirlik, analog yaşam, çeşitlilik ve çokseslilik gibi konulara hiç olmadığımız kadar duyarlı. Açıkçası bu beni çok mutlu ediyor çünkü bu dünya hepimiz için paylaşılması gereken bir platform.

Moda dünyasındaki bu duyarlılığın ise Uzakdoğu, Ortadoğu ve Afrika için büyük potansiyel olduğunu hissediyorum. Önümüzdeki dönemde daha küçük kentlerden çok güzel hikayeler çıkacak ve hepimiz bu fikirlere açık olacağız. Bunun en iyi örneği bence Güney Kore. Seul neredeyse dünya modasının kalbi olmak üzere, genç neslin cesareti ve kreatifliği ana merkezde. Dünya modasında Güney Kore çıkışlı Ader Error gibi markalar doğuyor. Benim de kendileriyle Paris'te tanışma fırsatım oldu. Vizyonları ve koleksiyonları, kendi dünyalarından nasıl bir dünya markası çıkarabileceklerinin en iyi kanıtıdır benim için.

Gelelim Met Gala 2019'a... Bence organizasyonda en güzel giyinen ve farklılığıyla güzel enerji yayan kişi kesinlikle Jared Leto oldu. Gucci yapay aksesuar kafasıyla kırmızı halının bütün objektiflerini kendisine çeviren Jared, gerçekten sıradışı duruşuyla beni oldukça etkiledi. Alessandro Michele'nin Gucci Sonbahar 2018 defilesinden ilham alan bu aksesuar kafa, zaten defilede de çok dikkat çekmişti.

Bu yaz umuyorum ki pek çoğumuzun giyim tercihleri daha cesur olacak. Bununla beraber, müzik kültürümüz de gerçekten çok güzel bir yere geldi; hip hop müziğin artık lüks mekanlarda kabul görmesi çok değerli. Haziran ayındaki Milano Erkek Giyim Moda Haftası heyecanı hepimizi sardı. Moda akımının gidişatının ve Türkiye'deki gelişiminin parçası olmak ise gerçekten çok onur verici.

BİZE ULAŞIN