Bel çantası her yerde

James Harden gibi ünlü sporcular bel çantası takıyor. Peki, bel çantası klasik erkeklere de uygun mu?

Giriş Tarihi: 13.07.2019 13:00 Güncelleme Tarihi: 13.07.2019 13:01

Esquire US editörü Michael Hainey sorguluyor.

Hermès'in yeni Cityslide Cross deri bel çantasını benim gibi Cumartesi sabahı market alışverişine giden kişiler için tasarlamadığından eminim, yine de markete giderken onu taktım. İçine kalın saplı bir lahana, altı elma ve birkaç turp sığdırabilince sevindim ve şaşırdım. Hiç kimsenin omzumda asılı mor çantaya ikinci kez bakmadığını fark ettiğimde daha da şaşırdım.

Bir ara bel çantası –ya da omuz çantası, çapraz çanta, ne derseniz artık– moda konuşmalarında daha az dile getirilir olmuştu ama şu anda stil yarışmasında yerini alması an meselesi gibi. Yavaş ama güçlü yükselişini ise meraklı turistlerden NBA yıldızlarına herkesi ele geçirerek sağlıyor. Bir gün James Harden ya da LeBron James'e oyun öncesi soyunma odasında rastlarsanız, muhtemelen onları boyunlarında bel çantalarıyla görürsünüz.

Ancak sportif faaliyetlerde bulunmayanların da bu pratik tasarımları kullanmak için geçerli sebepleri var. Misal, takım elbiselerin ceplerine bir şeyler tıkıştırmak kötü ve bakımsız bir görüntü yaratabilir. Eşyalarınızı bol fermuarlı bir sırt çantası ya da naylon spor çantasında taşımak istemiyorsanız, bu fonksiyonel mini çantalar imdadınıza yetişecektir.


Dwyane Wade göğsüne taktığı bel çantasıyla - James Harden Paris Moda Haftası'nda - JaVale McGee Gucci çantasıyla

Tabii, Gucci, Hermès, Tom Ford ve Dior gibi sadece işlevi değil, görünümü de önemseyen modaevlerinin tasarımlarını düşünün. Aslında ben bu çantaların tanıtımını yapmak için doğru kişi değilim ama onlardan birkaçını hafta sonu sokakta takmak üzere aldığımda (fotoğraftaki gibi aynı anda değil tabii) çok fazla bakışa maruz kalacağımı düşünüp endişelenmiştim. Fakat tepkiler beklediğimin aksine olumluydu. En azından 'gözü dönmüş' bir sürü insan gelip, "Bu Gucci çantayı nereden bulabilirim?" diye sordu.

Bel çantası konusunda inadım kırılmış değil ama bu çantalar bir gün bize sırtlarında devasa çantalarıyla yürüyen erkeklerin olmadığı bir dünya sunacak olursa, hemen sözümden dönebilirim.

BİZE ULAŞIN