Erkek mekânları - Civan İstanbul

Bu, başka bir dönemin ruhunu taşıyan modaevinde modern erkeğin geleneklere olan bağlılığı özel dikim kıyafetlerle yeniden yorumlanıyor.

Giriş Tarihi: 02.12.2018 11:04
Yazı Baran ALIŞKAN
Fotoğraf İsa ARSLAN

Galata'nın tarihi dokusunda döneminin Gatsby'si olarak tanınan Braunstein'ın aynı isimli apartmanında Civan'ı göreceksiniz. Sakin olun, vitrini inceleyin ve içeri girin. Biz yeni nesil beyefendilerin merkezi Civan'ı tanımak için modaevindeyken sokaktan geçen bir erkeğin tam da az önce çizdiğimiz yol haritasına uyduğuna şahit olduk. Civan'a girer girmez kumaşları ve dikişleri inceleyen müşteri, ürünler hakkında bilgi aldıktan sonra yeniden uğramak üzere modaevinden ayrıldı. İşte hikâye tam da burada başlıyor… Bahar Gözkün ve Kerem Küçükgürel de önce Çukurcuma'da açtıkları, ardından Galata'ya taşıdıkları Civan'ın hitap ettiği kitleye bu şekilde ulaştığını anlatıyor. Kendi bildikleri, sevdikleri 'İstanbul'dan çıkmamaya özen gösteren iki ortağa göre konumlandıkları bölgeler, Civan tarzını tamamlayan önemli bir etken. Kerem Küçükgürel'in koleksiyoner ruhunun eseri olan iç dekorasyonuyla içeri girdiğiniz anda Civan kültürüne adapte oluyorsunuz. Civan, tasarımlarını klasik İstanbul beyefendisinden ilham alarak hazırlıyor. Özel dikim kıyafetler, gerek tam olarak bedene uygun dikilmesi gerekse de kumaş seçme özgürlüğüyle çok daha kıymetli bir seçim olarak karşımıza çıkıyor.



İstanbul'un genlerinde bulunan kültür mozaiği tasarımlar kadar Civan erkeğinin jestlerine ve yaşam tarzına da yansıyormuş. Modaevinin ziyaretçileri yerel tasarımlara önem veren turistler ve geleneksel şıklığı yakalamak isteyen erkekler olarak tanımlanıyor. Bünyesinde kendi atölyesini bulunduran Civan, özel dikim sürecinde provalar doğrultusunda istediğiniz ürünü üretiyor. Düğme ve ayakkabılar dışında tüm ürünler de yine kendi imzalarını taşıyor. Fakat Civan'ın alametifarikasını merak ediyorsanız sizi papyonların olduğu bölüme yönlendirmemiz gerekiyor. Eski dönemlerin favori aksesuarı papyon, yirminin üzerinde çeşidiyle, kendi tarzını yaratan markanın yıldızı konumunda yer alıyor. Elbette koleksiyonlarda yer alan düğmeleri de görmenizde fayda var. İki ortağın Paris'te bir tuhafiyecinin deposundan aldığı, ünlü markaların tarihi ve ikonik düğmeleri de modaevinde sergileniyor. Bazı düğmeler ise kıymetini bileceğini düşündükleri müşterilerin kıyafetlerini süslüyor.



Bahar Gözkün ve Kerem Küçükgürel, eski iki arkadaş olarak burayı kurarak hayallerini gerçekleştirmiş. Bahar Gözkün, Hollanda Kraliyet Akademisi'nde eğitim aldıktan sonra Kerem Küçükgürel ile beraber Civan'ın hikâyesini yazmaya başlamış. Modaevinin tasarımları da Bahar Gözkün'ün imzasını taşıyor. Paris'te buldukları özel dikim bir gömlekle birlikte kendi modaevlerini yaratma fikri gerçeğe dönüşmüş. Kerem Küçükgürel, bir ay gibi kısa bir süre sonra logoyu müstakbel ortağına göndererek fitili ateşlemiş. Bahar Gözkün'ün Türkiye'ye dönüşünün ardından Civan Modaevi hızlı bir şekilde hayata geçmiş.





İki ortak Civan'ı, eğlenceli, detaylı, vintage durmasına rağmen zamansız ve flörtöz olarak tanımlıyor. Markanın en bağlı olduğu şey, gelenekler. Bu bağlılık da gelen hazır giyim koleksiyonu tekliflerine uzak durmaları için yeterli bir sebep. Bahar Gözkün ve Kerem Küçükgürel, günümüzde erkeğin kendisini daha şık görmek ve daha iyi hissetmek istediğini ifade ediyor. Erkek modasının yeni bir alan olduğu ve uzun zamandır kadın modasıyla olan rekabette geri kalmışlığın acısının çıktığı fikirleri ise çok önemli. Onlardan bu sezon 20'li yılların ruhunu ve centilmen görünüşünü sık göreceğimizi öğreniyoruz. Piyasada normal ceket bulamayan erkeklerin 'normal ceket' arayışı da dikkat çekici detaylardan biri. Ayrıca yüksek belli pantolonlar da önümüzdeki günlerde favori parçalarımızdan biri olacağa benziyor. Anlaşılan bu sezon hem tarihsel detaylar hem de rafine zevkler karşımıza çıkacak. Civan'ın bu yılki koleksiyonunda öne çıkan renkler ise kirli kırmızı ve zümrüt yeşili.



Civan, özel dikim damatlıklarıyla düğün seremonilerde hayli popüler. Modaevi bu sezon damatlıklarda geleneksel temalar kullanmış ve takımların tamamlayıcı parçası yelek üzerine yoğunlaşmış. Bahar Gözkün ve Kerem Küçükgürel, yeleğin vücuttaki kapatıcılığını kullanarak şıklığı yakalamanın mümkün olduğunu düşünüyor. Mevsimin favori parçası paltoyu da unutmamak gerek. Civan erkeği, hassas ve siluetine düşkün bir tip olarak tanımlanabilir. Takımını ve papyonunu gördüğünüzde onu tanımanız çok da zor olmayacaktır. Civan sayesinde, farklı bir dünyanın içine girmek ve İstanbul beyefendinsin gelenekleriyle buluşmak, modern dönemde de mümkün görünüyor.

Adres: Serdar-ı Ekrem Cad. No: 20 D: 2 Braunstein Apt. Beyoğlu-İstanbul


BİZE ULAŞIN