'Apres Ski'lerin zamanı

Ülkeyi terk etmeyi erteleyen sıcak havaları geride bıraktık, artık kışın tadını çıkarma vakti. Soğukların kendini göstermesiyle birlikte, kar tatilleri gündemimizde üst sıralarda yerini aldı. Kayak takımlarının kontrolleri de yapıldıysa şimdi tatilde giyeceklerimize karar verme zamanı...

Giriş Tarihi: 01.02.2018 11:42 Güncelleme Tarihi: 02.02.2018 10:56

KAR TATİLİNE ÖZEL...
Kar tatillerinin en keyifli yanının kayak yapmak olmadığını düşünen kaç kişiyiz bilemiyorum ama gündüz yorgunluğunun üzerine, akşamın tadını şık kıyafetler içerisinde çıkarmaya meraklı olanlarımızın kayda değer sayıda olduğu kesin. Yine de, söz konusu yalnızca birkaç günlük bir tatil, tatilin ana teması da kayak sporu olunca şıklığı daha sade bir çerçeve içinde düşünmek en doğrusu.


gömlek SAINT REGGA 96 pound
kazak BEYMEN COLLECTION 655 TL
ceket MONCLER 7.500 TL
pantolon SAINT REGGA 165 pound
ayakkabı ALBERTO GUARDIANI 2.049 TL
saat SWATCH 555 TL
eldiven BOSS 287 TL
boyunluk WED'ZE (DECATHLON) 14,99 TL

Kombinlerinize renkleri dahil etmek, kat kat giyeceğiniz her bir parçanın uyum içinde olması, beyazın rol çaldığı bu keyifli tatillerde şıklığın ilk kuralı sayılıyor. Soğuk kış aylarını temsil eden, özellikle yeni sezonda ön plana çıkan desenli kazaklar renk uyumunu kolaylıkla yakalamanıza destek oluyor, hepimizi büyük uğraşlardan kurtarıyor. Özetle, üşümemek adına başka renklerle tamamlayabileceğiniz gibi tek başına kullanabileceğiniz kazaklar, kombinlerinizin başrolü haline geliyor.

Trikolarınızı, hırkalarınızı ve kazaklarınızı tamamlayan pantolonları, koyu renk tercih etseniz bile dokulu seçmek, kombininize bir dinamizm katacaktır. Desenlerin altına yine desenli tercih etmeye cesaretlenenleri yolundan alıkoymayalım, eğlenceli kombinlerle gözlerimizi şenlendirenleri her zaman destekliyoruz. Desenler içinde 'boğulanlara', sadeliği tercih edenlere ise bizim önerimiz, Sonbahar/Kış 2017 sezonunda sıkça gördüğümüz fitilli kadife pantolonları tercih etmeleri yönünde. Görünürde yarattığı şıklık kadar soğuktan korunmaya da yarayacak bu pantolonlara yatırım yapmanın tam sezonu!

'TON SÜR TON' VE KOMBİNASYONLARI
Markaların kış sezonunda piyasaya sürülen après ski koleksiyonlarında dikkat çeken özelliklerden biri de styling sırasında 'ton sür ton' uygulanması oluyor. Belli bir rengin farklı tonlarının bir arada kullanılmasıyla şık bir bütünlük oluşturan bu tarz, gözünüze fazla gelirse, yoğunluğu kırmak adına araya uyumu bozmayacak farklı bir renk daha ekleyebilirsiniz. Biz, yeşil ve mavi tonlarını birlikte kullanmanızı öneriyoruz; canlı renkleri üzerinde taşımayı tercih etmeyenler ise toprak tonlarını tercih edebilir. Kahverengi ve bej tonlarının yan yana kullanımı, kombininize sakin bir ruh katacaktır. Farklı renkleri denemekten çekinmeyen daha cesur beylere ise sarıları, kırmızıları, hatta yeni yılın resmi rengi 'morötesi'ni öneriyoruz...


kazak GANT 579 TL
ceket SAINT REGGA 216 pound
pantolon THE GIGI
(HARVEY NICHOLS) 1.195 TL
mont BALMAIN
(HARVEY NICHOLS) 12.605 TL

Tarzınıza hitap etmesinin yanı sıra yağmurda ve karda giyilebilecek yapıda olması gereken, seçimi en zor parçalardan biri de ayakkabılar. Dış mekânda kalın tabanlı botlar tercih etmeniz gerekirken tatil yaptığınız otelde, evde yani iç mekânlarda daha klasik ve ince tabanlı ayakkabılara şans verebilirsiniz.

DIŞ GİYİMİN YENİ GÖZDESİ: PELUŞ
Kışın en yatırım yapılası parçalarının dış giyim ürünleri olduğu bir gerçek. Dümdüz kombinlerin bile farklı bir havaya bürünmesini sağlayan kabanlar ve montlar, tek başına tarzınızı belirleyen parçalar haline gelebiliyor. Yeni sezonda çok konuşulan trendlerden biri olan peluş kabanlar ise burada devreye giriyor. Hayvan aktivisti Stella McCartney'nin, Hugo Boss'un ve Ralph Lauren'in başı çektiği, son günlerde Gucci'nin ve Michael Kors'un da dahil olduğu 'gerçek kürk karşıtlığı'nın yarattığı bir akım haline gelen peluş kullanımı, bu kış sezonunda içimizi ısıtırken göze de hitap ediyor.


triko H&M 89,99 TL
hırka MONCLER 4.000 TL
mont ERMENEGILDO ZEGNA 11.030 TL
pantolon BROOKS BROTHERS 645 TL
ayakkabı İNCİ 229,99 TL
atkı MONCLER 1.280 TL

Kar tatilinin tadının sadece pistlerde çıkmayacağını herkesin kabul ettiğini düşünüyorum; o halde bavullarımızda birkaç parça şık kıyafete ve aksesuara yer açmanın hiçbir zararı olmayacaktır. Tam da burada kısa bir ipucu verelim; kış aylarında kat kat giyinmek her ne kadar şıklık yaratmaya yardımcı olsa da parçaların özelliklerini kaybettirdiği bir gerçek. Bu durumun oluşmaması ve dikkat çekmek istediğiniz ürünün üzerinizde kaybolmaması için seçtiğiniz tek parçayı ön plana çıkarabilecek bir kombin yaratabilirsiniz. Yüksek bel pantolonlar bu aşamada işinize
yarayacaktır; trikolarınızı ya da kazaklarınızı pantolonun içinde kullanarak bambaşka bir görünüme bürünebilirsiniz. Ufak bir detayın, otelinizdeyken oluşturmak istediğiniz şıklığı nasıl değiştirdiğini bizzat görebilirsiniz.


kazak BRUNELLO CUCINELLI (BEYMEN) 5.750 TL
ceket H&M 179 TL
kaban BRUNELLO CUCINELLI (BEYMEN) 12.750 TL
pantolon H&M 179 TL
ayakkabı ALBERTO GUARDIANI 2.049 TL
saat RADO 'Coupole Classic Automatic Power Reserve' 5.600 TL

'TATİLİN EN KEYİFLİ ANI' KOMBİNİ
Uzun bir günü şömine başında keyif yaparak tamamlamak, kaymanın ve o buz gibi soğuklara katlanmanın en güzel yanı oluyor genelde. Arkadaşlarla, aileyle bir arada geçirilen kış tatillerinin en güzel tarafı belki de... Tam da bu kısımda size eşlik etmesi gereken kıyafetleriniz günlük tarzdan daha şık parçalardan oluşmalı. Fotoğraflarınızda, otelinizdeki şöminenin ve dekorun yanına çok yakışacak parçalarınızı karda giyemeyeceğinize göre aklınızdaki kombini yapmanın tam da yeri burası. Farklı renkleri kullanmaktan ise kaçınmayın; gözler, hazır beyazların üzerindeki rengârenk görüntülere alışmışken akşam da canlı renkleri yadırgamayacaktır. Sarıları, kırmızıları beyazla yarıştırın!


sweatshirt COS 350 TL
yelek ELEVENTY (HARVEY NICHOLS) 1.490 TL
pantolon COS 350 TL
ayakkabı COLE HAAN 820 TL
fular SUMEJJA 299 TL
çorap HAPPY SOCKS 19,90 TL


DSQUARED2 (BEYMEN) 2.945 TL
ETRO (BEYMEN) 1.875 TL
H&M 99,99 TL
BOSS 1.649 TL


SWATCH 310 TL
WED'ZE (DECATHLON) 59,99 TL
WED'ZE (DECATHLON) 29,99 TL
ARTENGO (DECATHLON) 9,99 TL

BİZE ULAŞIN