2018'de erkekler ne giyecek?

Acısıyla tatlısıyla 2017'yi geride bıraktık. 2018 yılı sizin için daha büyük anlamlar taşıyor olabilir. En azından daha umut ve yenilik dolu bir yıl olması herkesin temennisi. Yenilik demişken, buna tarzınızdan başlayabilirsiniz. Gardırobunuzda değişim rüzgarları essin diye bu yıl, tarzınızı değiştirecek bazı parçalara dair ipuçları vermek istedim.

Giriş Tarihi: 31.01.2018 12:02

Yazı Serhat Şengül

Maison Margiela
Aksesuar kullanımına yeni alışanlardansanız küçük adımlarla başlamanızda fayda var. Belki yazın zaman zaman bilekliklerle tarzınızı parlattınız, o zaman artık bir sonraki seviyeye geçerek kışın da tarzınızı tamamlayan bir aksesuarla ilerlemenin vaktidir... Özellikle yüzük, daha önce aklınıza gelmeyen bir aksesuar olabilir. Sade şövalye yüzükleri küçük parmağınızda kullanmayı deneyebilirsiniz. Taşlı ve altın modellerdense gümüş rengi ya da siyah, mat ve zımparalanmış, daha maskülen tasarımlara yönelerek aksesuar dünyasındaki adımlarınızı sağlamlaştırabilirsiniz. Özellikle doğru yüzüğü bulduğunuzda aldığınız komplimanlara inanamayacaksınız.

Lanvin
Son birkaç sezondur spor giyim esintileriyle farklılaşan erkek gardırobu, bu sene iyiden iyiye bu temayı sağlamlaştırıyor. Özellikle performans giyime has, yüksek teknoloji ürünü fonksiyonel tasarımlar hayatı kolaylaştırmak için hazır giyim koleksiyonlarına sızıyor. Farklı materyallerden hazırlanan bu tasarım rüzgârlık, Lanvin Kreatif Direktörü Lucas Ossendrijver'ın farklı kumaşları bir arada kullanma tutkusunun bir ürünü âdeta. Kapüşon ve cepleriyle kullanım rahatlığı sağlayan bu parçayı, klasik giyim parçalarını biraz daha spor hale getirmek için kullanmayı
deneyerek değişimi yakalayabilirsiniz.

Balenciaga
Balenciaga'ya, aynı zamanda Vetements'ın da kreatif direktörü olan Demna Gvasalia geldi geleli, markada değişim rüzgârları esiyor. Hal böyle olunca gardıroplara Balenciaga parçalar eklemek, değişim isteyenlerin ilk yaptıkları şey oluyor. Özellikle markanın 90'lar esintili, hafif kaba, ütü şekline benzer şekilde aşağıya doğru tabanı genişleyen çok parçalı 'Triple S' spor ayakkabı modelini, bu sezon birçok kişinin ayağında göreceğiniz aşikâr. Siz de elinizdeki spor ayakkabı modellerinizden sıkıldıysanız yeni sezonda 90'lar esintili bu parçayı gardırobunuza
ekleyebilirsiniz.

Sunnei
İtalyan markalar geleneksel yaklaşımlarını korurken özellikle yeni kumaş teknolojilerini de anında benimsiyor. İşte ikisini birden tasarımlarına yediren Sunnei, erkekler için formlarıyla oldukça modern olan; aynı zamanda İtalyan estetiğini göz ardı etmeyen tasarımlara imza atıyor. Son dönemde adından sıkça söz ettiren markanın özellikle de kalın çizgili alt ve üst parçaları oldukça dikkat çekiyor. Sunnei, gardıroplarında değişim isteyen, ancak halihazırda geleneksel İtalyan tarzında giyinen ve 'değişime yeni başlayanlar' için oldukça uygun bir marka. Bir göz atın, derim.

Vetements
Vetements'ın kısa sürede bu kadar geniş bir fan kitlesine ulaşması, şüphesiz markanın bildik parçaları başka bir yaklaşımla tasarlayıp hayata geçirmesinden. Vetements denim, Levi's pantolonların kesilip yeniden birleştirilmesinden oluşuyor. Her bir parça bu nedenle eşsiz. Slim fit kesimi, panelli farklı jean birleşimleri ve asimetrik paçalarıyla bu pantolonu jean'leriniz arasına ekleyerek bu yıl dolabınızdaki değişimin altını çizebilirsiniz.

Louis Vuitton& Supreme
New York'un kaykaycı gençliğinden esinlenen Supreme'in, lüksün sözlük anlamı Louis Vuitton ile işbirliği yapacağı haberi, tasarım markalarının sokak kültürüne dokunma çabalarının en üst örneğiydi şüphesiz. Nitekim, geçtiğimiz haziran ayında koleksiyon mağazalara geldi ve fiyatların Supreme'den ziyade Louis Vuitton'a yakın olduğu anlaşılmış oldu. Koleksiyona dair parçaları inceledikten sonra, yeni yıla LV'nin klasikleşen kırmızı epi leather derisinden, Supreme logo baskılı çanta koleksiyonundan edinerek girmek isteyebilirsiniz. Uyarması bizden.

Burberry
Kışın en soğuk günlerinde de tarz görünmek için bence her erkeğin gardırobunda mutlaka, koyun postundan bir shearling ceket bulunmalı. Kürk yakalarda gerçek kürk tercih etmesek de eti yenen hayvanların postundan yapılma ceketler bizi kış boyu sıcak tutuyor. Yeni nesil shearling ceketler kimi zaman değişen kalıpları kimi zaman da biye ya da cep olarak montun dış kısmında veya farklı derilerin panelli kullanımıyla farklılaşıyor. Tıpkı 1940'ların tasarımlarını anımsatan, eskiyle moderni birleştiren bu Burberry shearling ceket gibi.

BİZE ULAŞIN