Çirkinlik yeni cool

Başlığı okuduğunuzda şaşırdıysanız hemen açıklayalım; ‘çirkin’ kelimesinin anlamı bu sezon değişiyor.

Giriş Tarihi: 29.12.2017 11:32

Estetik algısının yeni bir anlam kazandığı Sonbahar/Kış 2017 sezonu, tekerrür eden moda akımlarının yanında yeni bir boyut daha kazanıyor. Dünyadaki birçok konudan etkilenerek birkaç sezondur doğallaşmaya kayan, gerek kesimler ve kalıplar ve gerekse desenler aracılığıyla cinsiyetsizliğe vurgu yapan moda trendleri bu sezon güzellik anlayışımızı tam olarak bozdu denilebilir bir nevi. Bu yeni 'cool'u sokak tarzı olarak benimseyip totemik motifleri üzerinize geçirmeyi düşünür müsünüz bilemeyiz ama yıllar sonra modada bir dönüm noktası olacağından emin olduğumuz isimlerin başlattığı bu akımı bir gün herkesin kabul edeceğine neredeyse eminiz.

Stil editörü Gökçecan Yürekli
Fotoğraf Arda Güldoğan

TRİKOLARIN ZAMANI
Kış aylarında trikoların, kalın kazakların çok sık kullanıldığını biliyoruz; ancak bu sezon bu konuda abartmaya hazır olun! Trikoların her zamankinden daha çok öne çıkarak 'trend'lerden biri haline gelmesi kelimenin tam anlamıyla içimizi ısıttı. Yeni 'cool'luğun yine kendini gösterdiği bu trende uyum sağlamak için yapmanız gereken şey ise kendinden dokulu kalın ya da ince kazakları ve karmaşık desenli trikoları tercih ederek kombinlerinizi olabildiğince göze çarpacak şekilde yapmak.


ERMENEGILDO ZEGNA 4.390 TL
BOSS 1.349 TL
BOSS 939 TL
KENZO (BRANDROOM) 1.365 TL
ACADEMIA (BEYMEN) 475 TL
Ayakkabı: CHRISTIAN LOUBOUTIN 4.350 TL

RENKLERİ ÖN PLANDA TUTMAYA DEVAM
Değişen moda akımlarıyla birlikte renklerin olabildiğince ön plana çıkarıldığının birkaç sezondur farkındayız; öyle ki, 'hep daha çok' gayesini benimseyen modanın yön verenleri, defilelerinde birbirleriyle uyum sağlayacağını düşünmediğimiz renkleri ve tarzları bir araya getirir oldu.


Eşofman: NEIL BARRETT (BEYMEN) 3.425 TL
Kazan: MONCLER 3.160 TL
Ayakkabı: ERMENEGILDO ZEGNA 11.030 TL
Ceket: ERMENEGILDO ZEGNA 3.410 TL

90'ların etkilerini de hissettiğimiz yeni sezon trendlerinden bahsederken tıpkı Wes Anderson'ın 2001'deki ikonik filminde Chas Tenenbaum'a giydirdiği eşofman takımını anımsatan tasarımları es geçmemeliyiz.


gömlekler KİP 159 TL

Desenlerin ön planda olduğu bir sezon geçirirken klasik giyim kodlarına bu trendleri uyarlamak, doğru parçaları seçtiğinizde çok kolay!


jean gömlek SAINT REGGA (Fiyat istek üzerine.)

Bazı parçalar vardır; üzerindeki el emeğine karşı koyamazsınız, çokbasit bir parça dahi olsa insana bir şekilde dokunur.

SAKİNLİĞİ TERCİH EDENLERE...
Renkleri karıştırmaktan, yeni 'cool' tanımından bahsettik. Fakat sakinliği tercih edenlerin azımsanamayacak sayıda olduğunu gayet iyi biliyoruz; tabii bu demek değil ki yeni sezon trendlerini görmezden gelmelisiniz.


Gömlek: MISSONI (BEYMEN) 7.550 TL
Kaban: BARENA (BEYMEN) 2.475 TL
ayakkabı: İNCİ 199,90 TL

Sonuçta söz konusu moda olduğunda trendleri ufak bir detayla olsa bile yakalamanın çaresi bir şekilde mümkün. Sadece yakanızdan görünecek bir renk ya da desen bu sorunun kolay bir çözümü olabilir örneğin. Ya da yaka cebinize iliştireceğiniz bir mendil detayı, ayak bileğinizden çok az da olsa görünecek desenli bir çorap... Siz yine kombinlerinizde sakinliğinizi korumaya devam edebilirsiniz.

MOTİFLERİN GÖZ ALICILIĞI
Sezon trendi kalın trikoları destekleyen sweatshirt'ler, gömlekler, hatta gömlek ceketler desen detaylarıyla kendisini gösteriyor yeni sezonda. Özellikle Off-White ve Wetements gibi markaların kullandığı göze çarpan kalın puntolu yazılar, imgeler ve motifler kombinlerinize cool'luk katacak.


Ceket: OFF-WHITE (BEYMEN) 2.930 TL
Ayakkabı: VANS 299 TL
Sweatshirt: MONCLER 2.930 TL

BİZE ULAŞIN