Brooklyn Beckham Ultra İyi Saat Koleksiyonunu Anlatıyor

Patek’ini bir yere çarptığında babası David Beckham’dan tavsiye alıyor.

Giriş Tarihi: 27.12.2023 10:32 Güncelleme Tarihi: 27.12.2023 10:49

Saat dünyasından haberler ve bayıldığımız yeni saatleri konu ettiğimiz haftalık saat yayınımızı takipte kalın. Tik Tak!

Yazı Johnny Davis

Çeviri Özge Dinç

Brooklyn Beckham, daha 24 yaşında pek çok şey oldu.

Ünlü. Model. Fotoğrafçı. İnternetin favori şefi. Ve şimdi de, saat koleksiyoneri.

David ve Victoria Beckham'ın oğlu ve Amerikalı aktris Nicola Peltz'in kocası –Nisan 2022'den bu yana Brooklyn Peltz-Beckham olarak anılıyor– yakın zamanda Fortnite canlı yayını sırasında kolundaki saatle ekrana yapışmamıza neden oldu.

Başında: ters taktığı bir şapka. Boynunda: altın bir zincir. Ve bileğinde: tatlı bir pembe altın Patek Philippe Nautilus.

Bildiğiniz gibi, Nautilus'un üretimi bir süre önce durduruldu, ancak niyetiniz ciddiyse ikinci el piyasasından yaklaşık 120.000 euro karşılığında bir tane alabilirsiniz. Peltz-Beckham'ın saati de son paparazzi çekimlerinde yazılıp çizilen şeyi doğrulamış oldu: Peltz-Beckham lüks saat meraklısı olma konusunda babasını takip ediyordu.

Peltz-Beckham, saatini gördüğümüz sırada Marriott otel zincirinin bir girişimi olan ve Fortnite metaverse evreni içinde "otel temalı dört mini oyunu" içeren Marriott Bonvoy Land'in tanıtımını yapıyordu.

Peltz-Beckham, Grand Prix hafta sonuna katıldığı Las Vegas'ta Esquire'la yaptığı Zoom görüşmesinde, "Metaverse'teki oteller gerçekle o kadar aynıydı ki inanılmazdı," diye anlattı. "Bunu yaparken çok eğlendim."

Patek Philippe Nautilus

Hadi Patek Philippe Nautilus'ünden bahsedelim.

Bu benim favori saatim, her gün takıyorum. Babam 21. yaş günüm için almıştı. Buraya [Vegas'a] gelirken yanımda iki saat getirdim. Patek ve Rolex Yacht-Master II. Ama Patek her gün taktığım saatim.

Süper bir 21. yaş günü hediyesi.

Doğum günüm için şaşaalı bir akşam öğünü hazırlıyordum, babam beni kenara çekti. "Sana bir hediye aldım, bakalım beğenecek misin?" dedi. Açtım, "Yok artık!" dedim. Çünkü hep bu saati almak istemiştim. Hediye gelince çok şaşırdım. Sadece "Vay canına" diyebildim. Bunlar inanılmaz yatırımlar. Yapabileceğiniz en iyi yatırım.

Rolex Yacht - Master II

Ne zamandır saatlerle ilgileniyorsun?

Babam bana Patek'i hediye ettikten sonra saat meraklısı oldum çıktım. Ondan önce, 18. yaş günümde babam bana vintage çift katlı (bund) deri kayışlı eski bir Steve McQueen Rolex Submariner [ref. 5512] vermişti. Geçen yıl da farklı renklerde Rolex'ler aldım – "Hulk" [yeşil Submariner], "Pepsi" [kırmızı ve siyah GMT-Master II] ve "Batman" [mavi ve siyah GMT-Master II]. Son zamanlarda aldıklarım bunlar. Ama evet; babam 21. yaş günümde bana o saati hediye ettiğinden beri saat hastasıyım.

Rolex GMT - Master II

Koleksiyonunda şimdi kaç saat var?

On. Yavaş yavaş büyütüyorum.

O gün hangi saati takacağınıza nasıl karar veriyorsun?

Saatlerimi her zaman bir arada tutarım, 10'u da yatağımın yanında duruyor. O gün hangisini takmak istiyorsam onu takıyorum. Genellikle Patek'i takıyorum çünkü onu çok seviyorum. Ağırlığını ve görünüşünü seviyorum. Bazen "Batman" Rolex, bazen de Submariner'ı takıyorum. Nasıl hissediyorsam öyle.

Rolex Submariner

Submariner'ındaki bund kayışı seviyor musun?

Aslında saat o kayışla gelmemişti. Babamda eski helikopter kayışı vardı [kokpitte yangın çıkması durumunda pilotun bileğini aşırı ısınmış metal saatten koruduğu için böyle deniyordu] ve onu çok seviyordum. Babamın Los Angeles'taki saatçi arkadaşına gittim –ona Saat Adamı diyorum, çünkü saatler hakkında her şeyi biliyor– bir süet helikopter kayışıyla bir deri helikopter kayışı aldım ve çok havalı oldu. Bayıldım.

Farklı hissettirdiği için mi?

Saate daha vintage bir his veriyor ve daha rahat olmasını sağlıyor çünkü saatin kasasından daha kalın ve geniş. Ve bence çok daha havalı görünüyor.

Rolex "Hulk" saatini ne zamanlar takıyorsun?

Aslında eşim o saati çok seviyor. Bu yüzden genellikle eşimle bir şey yapıyorsak onu takıyorum. Onu yemeğe götürdüğümde ya da sinemaya gidersek vs. Hulk'ı takarım mesela. Bileğimde saat olmasını seviyorum.

Peki ya takım elbise saatleri?

Kare bir Cartier saatim var [18 ayar sarı altın Cartier Panthère]. Aslında kayınvalidem [Claudia Heffner Peltz] geçen yılbaşında bana ve eşime aynı saatten aldı. Çok cool, çok sevdim. Zamansız. O ve Patek, iki takım elbise saatim.

Cartier Panthere

Babanla saatler hakkında konuşur musunuz?

Evet, babamla saat konuşmayı seviyorum. Şimdilik benden daha iyi bir koleksiyonu var. Saatlerimden birini yanlışlıkla bir yere çarpmışsam hemen onu arıyorum, "Tamam, şunu yap, bunu yap" diyor. İnanılmaz biri. Yani, evet. Her zaman saatler hakkında konuşuruz; bana saatlerini ya da hangi saati almak istediğini anlatır.

Saatini çarptığında babanızın tavsiyesi ne oluyor?

Geçen gün Patek'imi bir yere çarptım ve babamı aradım. Sadece camda küçük bir çizik vardı. O da "Eğer cilalatmaya götürürsen saatin değer kaybedebilir," dedi. Bu yüzden tamir ettirmedim. Camındaki küçük çizik duruyor.

Brooklyn Beckham, Dave Kotinsky

Babanın kaç saati var?

Sanırım 50 tane falan vardır. Ama sadece 15-20'sini takıyor. Favorileri var.

David Beckham, Tudor'un marka elçisi.

Evet. En sevdiğim saatlerinden bazıları Tudor'lar aslında. Her zaman onları çalmaya çalışırım [gülüyor].

Kardeşin Romeo, Richard Mille saatiyle görüntülendi. 18 ayar beyaz altın bir RM010.

Romeo da saatleri sever.

Saatlerinizi değiş tokuş ediyor musunuz?

Hayır, çünkü onun bilekleri benimkinden ince.

Tüm aile saatlerle ilgileniyor mu?

Annem de saatleri sever. Saate ilgi duymayan tek kişi eşim. Pek saat insanı değil ama onu da saatlere alıştırmaya çalışıyorum. Bir nebze.

Ona zaman ver.

Kesinlikle, bence olacak.

Rolex GMT - Master II

Sırada ne var?

Sanırım Patek'imin [Nautilus] beyaz altın versiyonunu istiyorum. Ya da gökkuşağı Rolex [Rainbow Daytona]. Fazla renkli. Ama hayalimdeki saatlerden biri.

Babanda ondan yok muydu sanki?

Babamın var, evet. Ben de çok istiyorum. Belki birkaç yıl içinde alabilirim, onu almak için çalışmalıyım. Göreceğiz bakalım.

Sana vermesi için babanı ikna edemez misin?

Ona söylemeden almam gerekebilir.

BİZE ULAŞIN