Bvlgarı x Phillips Octo Finissimo Saatin İkonik Tasarımını Kutluyor

Bulgari ve Phillips in Association with Bacs & Russo, OCTO FINISSIMO saatin rafine, sade ve vintage estetiğini yansıtan 50 adetlik özel edisyonunu tanıttı.

Giriş Tarihi: 16.12.2022 11:22

Cenevre, 30 Kasım 2022. İnovasyon. Yaratıcılık. Özgür ruh. Beklenmedik, kural tanımayan, şaşırtıcı, farklı, benzersiz duygular uyandıran tasarımlar yaratma tutkusu. Daima karşılıklı saygıya dayalı iş birlikleriyle heyecan veren ve zenginleştiren olasılıklar Bulgari ve Phillips in Association with Bacs & Russo, bu ortak değerlerle bir araya gelerek efsanevi OCTO FINISSIMO saatin orijinal ve farklı bir yorumuna hayat verdi. Lüks saatçilik uzmanlığının eseri olan Octo, teknik kategorilerde kırdığı rekorlar, ikonik şekli ve anında tanınan monokrom stiliyle 10 yıldır Haute Horlogerie (Yüksek Saatçilik) dünyasına damga vurmaya devam ediyor. Saf ve çağdaş tasarımlı model, Bulgari saatlerin İtalyan tarzını ve İsviçre saatçilik uzmanlığını buluşturan ikili ruhunu mükemmel bir şekilde temsil ediyor. Geometrik tasarımla hem Bulgari'nin Romalı ruhuna ve mirasına hem de 20. yüzyılın büyük İtalyan mimar ve tasarımcılarına saygı duruşunda bulunulurken, merkezdeki eksenin çevresinde 'yansıtıcı' bir simetrinin hakim olduğu görsel bir denge yaratılıyor. Sekizgene işlenen dairelerle kontrast şekiller yaratılırken, mat kumlanmış titanyum yüzeyde benzersiz bir hacim hissi uyandırılıyor. Detaylara gösterilen özeni vurgulayan sadeliğin bir ifadesi olan minimalist formu yüceltmek amacıyla Octo koleksiyonunda genellikle kullanılan BVL 138 kalibrenin saat 7 konumundaki küçük saniye sayacı, bu modelde yer almıyor. Her biri kendi alanında saatçilik zanaatına dair çok kapsamlı ve derin bilgi birikimine sahip kişilerin yoğun ve ortak tutkuları bir araya gelerek bu benzersiz saate hayat verdi.

Bacs & Russo Kıdemli Danışmanı Aurel Bacs ve Avrupa ve Orta Doğu Saat Birimi Başkanı Alexandre Ghotbi birlikte şu açıklamayı yaptı: "Octo Finissimo birkaç yıl gibi kısa bir sürede gerçek bir ikon haline gelmeyi başardı. Phillips Watches için bir parça tasarlayabilmekten memnuniyet ve onur duyuyoruz. Farklı materyaller ve kadran yüzeyleri konusunda Fabrizio Buonamassa Stigliani ile kreatif fikir alışverişinde bulunurken saatin inceliği nedeniyle olasılıkların sınırlı olduğunu ve bir yandan da göz alıcı bir kadran yaratmayı daha da zorlaştırdığını fark ettik. Sektörlere bölünmüş kadranı tasarlarken hem bir simetri yaratmayı hem de Bulgari'nin İtalyan köklerine ve 20. yüzyılın büyük İtalyan mimar ve tasarımcılarına saygımızı ifade etmeyi amaçladık. Bu model için bir ilk olarak küçük saniye sayacını çıkarmakla büyük rakamların yer aldığı işlemeli kadrana ve ışığa göre rengi siyahtan gri ve bronza dönen halkaya dikkat çekmek istedik."

Bulgari Saat Ürün Kreasyon İcra Direktörü Fabrizio Buonamassa Stigliani de şu yorumda bulundu: "Bu tasarım gerçek saatçilik tutkunlarının bir araya gelmesiyle doğdu. Octo'nun tasarımı ikonik bir imzayı temsil ederken Aurel Bacs ve Alexandre Ghotbi'nin başlattığı kreatif süreçte tutkumuz ve ilhamımız on kat arttı. Bu model, dünyanın en iyi saatlerini koleksiyonculara sunan Phillips ile Bulgari'nin inovasyona ve geleceğe odaklı tasarım kodları arasındaki bağı simgeliyor. Büyük bir memnuniyet ve zevkle deneyimlediğim heyecan verici bir stil ve tasarım macerası yaşadık."

BİZE ULAŞIN