Yenilenen lider Toyota RAV4

2017 yılını 800.607 adetlik satışla ‘dünyanın en çok tercih edilen SUV modeli’ olarak tamamlayan Toyota RAV4, tamamen yenilendi.

Giriş Tarihi: 27.05.2018 12:09 Güncelleme Tarihi: 27.05.2018 12:10

Yazı: Onur Akçay

Dile kolay; dünya çapında onlarca dişli rakibin arasından sıyrılıp en çok tercih edilen model olmak inanılmaz bir başarı öyküsünü işaret ediyor. Rehavete kapılmadan çalışmaya, gelişmeye devam etmek başarının sürekliliği için oldukça önemli. Kaldı ki günümüzde bunları yaptığınızda dahi bir garantiniz yok. Bunu en iyi bilen markalardan biri olan Toyota, RAV4 ile yakaladığı başarıyı daha ileriye götürmek istediğinden aracı yeniledi.

Dünya prömiyeri New York Uluslararası Otomobil Fuarı'nda gerçekleştirilen beşinci nesil RAV4, Toyota'nın Yeni Global Mimari Platformunda (TNGA) üretildi. Yerden yüksekliği artırılan ve daha da genişleyen yeni RAV4'ün sağlam duruşu hemen göze çarpıyor. 4.600mm uzunluğundaki yeni model, gövdenin ön ve arka uzantılarında yapılan eksiltmeye karşın aks mesafesinde yapılan 30mm'lik artış ferah ve konforlu iç mekân sağlıyor. Bagaj hacminin artmasının yanında katlanan arka koltuklar, çift katlı bagaj zemini ve yanlara konulan eşya sabitleme fileleriyle fonksiyonelliği geliştirilen yeni RAV4'ün genişliği 10mm artırılarak 1.855 mm'ye çıkartıldı.

Tasarım felsefesini 'her yere git' olarak açıklayan, sürücüsünü eğlence ve maceraya davet etme iddiasını taşıyor. RAV4'ün hedef kitlesi şöyle tanımlanıyor; şehir yollarında olduğu kadar şehrin dışında hobilerinin peşinden koşan insanlar ve hayatın tadını çıkarmayı seven genç aileler! Beşinci nesil RAV4'te biri hibrit olmak üzere iki farklı motor seçeneği bulunacak.

Yeni hibrit 2.5 litrelik motor, daha fazla güç ve daha düşük emisyon sunuyor. Hibrit motorun yanında isteyen müşterilere manuel veya otomatik şanzımanlı tamamen yeni 2.0 litrelik benzinli motor da sunulacak. Yeni RAV4'ün dört tekerlekten çekiş sisteminde yapılan çalışmalarla sürüş dinamikleri de önemli oranda geliştirilmiş. Hibrit versiyonu için Toyota tarafından tamamen yeni bir elektrikli motor geliştirilerek aracın hibrit sisteminden gelen gücün daha verimli kullanılması sağlanmış. Buna ilave olarak arka tekerleklere hükmeden ikinci elektrikli motor daha yüksek tork üretip farklı sürüş koşullarında hem enerji kaybını azaltıyor hem de yakıt ekonomisi sağlıyor. Avrupa prömiyeri 2019 yılının ilk çeyreğinde yapılacak olan yeni Toyota RAV4'ün fiyatı ve ülkemizdeki satış tarihi henüz belli değil. Artık daha Avrupalı bir görünüme kavuşan araç rakiplerine şimdiden korku salmışa benziyor.

BİZE ULAŞIN