Yeni MINI modelleri

Tarz sahibi otomotiv markalarını saymaya başladığımızda, ilk üç içinde mutlaka MINI’ye yer veririz. Stili ve kendine has tasarımıyla taraflı tarafsız herkesin saygısını kazanmayı başaran marka, önemli modellerini yeniledi. İspanya, Mallorca’da gerçekleştirilen keyifli organizasyonda Mini Cooper S ve Mini Cooper S Convertible versiyonlarını kullandım.

Giriş Tarihi: 17.05.2018 12:31 Güncelleme Tarihi: 17.05.2018 12:41

Yazı: Onur Akçay

MINI öyle bir markadır ki; birçok insan onu gördüğünde tebessüm eder. Hayatında asla bir MINI modeli satın almayacak sürücüler bile markaya saygı duyuyor. Lansman boyunca sosyal medyadan yaptığım paylaşımlardan aldığım geri dönüşler, bu fikrimi destekler nitelikteydi. İşim gereği sosyal medyadaki takipçilerimin birçoğu otomobiller konusunda bilgili ve ilgili insanlar. Bu sebeple araçlarla ilgili yaptığım paylaşımlarda hemen fikirlerini beyan ediyorlar, kendileri açısından olumlu-olumsuz yönleri benimle paylaşıyorlar.

MINI modelleriyle ilgili olarak fikirlerini sorduğumda gelen cevaplar beni çok etkiledi. Büyük çoğunluk araçları beğendiklerini söyledi ve detayları öğrenmek istedi. Ama esas önemli olan şu; hayatında hiçbir MINI modeli kullanmamış, farklı ihtiyaçlardan dolayı MINI satın almamış veya alamayacak birçok insan dahi marka ve araçlar hakkında çok olumlu şeyler söyledi.

Örneğin; üç çocuğu olduğu için daha geniş bir araç ihtiyacından dolayı bir MINI modeli satın alamadığını, ama her zaman en beğendiği markaların başında geldiğinden bahseden ebeveynin yanında, "Küçük araç sevmiyorum, benim aracım mutlaka büyük bir sedan olmalı! Fakat daha küçük bir araç alsam kesinlikle MINI olurdu." diyen de var. Kısacası markanın hedef kitlesinin dışında da seveni çok diyebilirim.

Organizasyonun ilk gününde 2.0 litre 192hp'lik manuel şanzımanlı MINI Cooper S 3 Kapı, ikinci gününde ise çok beğendiğim 7 ileri çift kavramalı şanzımana sahip convertible versiyonu deneyimleme fırsatı buldum. Üç yeni gövde rengi ve yeni jant seçeneklerine sahip aracın göze çarpan yeniliklerin başında, küçük dokunuşlarla güncellenen, motor kaputu ve bagaj kapağının yanı sıra uzaktan kumanda ve direksiyon üzerinde de yer alan yeni marka logosu geliyor. Siyah iç muhafazaya sahip yeniden tasarlanmış farlar, kapalı halka biçimindeki tasarımıyla şıklığı destekleyen LED gündüz farları da hemen dikkat çekiyor. Unutmadan belirteyim; viraj fonksiyonuna sahip Adaptif LED farlar ve yoldaki diğer sürücülerin gözlerini kamaştırmamak amacıyla karşıdan başka bir araç gelirken sürekli açık uzun huzmenin ilgili bölümünü karartan Matrix aydınlatma fonksiyonu yeni sunulan özellikler arasında yer alıyor.

Standart olarak LED'lerle sunulan stop lambalarının İngiliz bayrağından esinlenilen tasarımı da çok şık. İngiliz bayrağını ön konsolda, çok rahat ettiren deri koltukların dikişlerinde, hatta opsiyonel olarak convertible versiyonun tavanında dahi görmek mümkün.

Kişiselleştirme seçenekleri yeni MINI modellerinde kendisini daha fazla gösteriyor. Opsiyonel Piano Black iç kaplamanın bir parçası olarak müşteriler, desen ve simgelerin yanı sıra harfler ve sloganlar gibi öğelerin kullanılmasını sağlayan 3D baskılar sipariş verebiliyor. Bu sayede yolcu tarafındaki ön panelin kaplamasını kendileri belirleyebiliyor ve istediklerinde değiştirebiliyorlar.

Marşpiyeler de aynı şekilde kişiselleştirilebiliyor. Kişisel olarak seçtiğiniz bir simge, metin veya özel olarak tasarladığınız bir imza marşpiyelere işlenebiliyor. Ayrıca kapının alt çerçevesi üzerinde yer alan bir yansıtıcı sayesinde kişisel logonuzu, simge veya imzanızı bir 'su birikintisi ışığı' olarak otomobile binerken ya da inerken zemine yansıtabiliyorsunuz. Örneğin; uzaktan kumandayla aracın kilitlerini açtığınızda zemin üzerine "Merhaba", "Hoş geldin" kelimelerini veya adınızı yansıtabiliyorsunuz.

TEKNİK ÖZELLİKLER

MINI COOPER S
2.0 LITRE 192HP
280NM TORK

ORTALAMA TÜKETIM: 6.1 LITRE
0-100 KM/S: 6,8 SANIYE
MAKSIMUM HIZ: 235 KM/S
SATIŞ FIYATI: 256.000 TL

BİZE ULAŞIN