Japon felsefesi Lexus LS 500h

Sadece bir otomobil değil, aynı zamanda bir yaşam tarzı markası olma iddiasını taşıyan Lexus, lüksün sınırlarını genişleten yeni modeli LS 500h’yi Türkiye’de sergilemeye başladı.

Giriş Tarihi: 24.05.2018 14:05 Güncelleme Tarihi: 24.05.2018 14:07

Yazı: Onur Akçay

Birçok ülkede en güvenilir otomobil markalarından biri olan Lexus, markanın ruhuna özgü modellerle ülkemizde de yer almaya başladı. Son olarak LS 500h modeliyle karşımıza çıkan marka, aracın teknolojisine ve üretim felsefesine vurgu yapıyor. Japon misafirperverlik ruhu olan Omotenashi felsefesiyle geliştirilen LS 500h, yolcularını birer konuk olarak görüyor ve onların huzurlu ve rahat hissetmeleri
için tüm detaylara önem veriyor.

Süreç, Lexus kullanıcısının otomobile yaklaşmasıyla başlıyor. Özel bir süspansiyon sistemiyle donatılan LS 500h, kullanıcıların araca rahat binip-inmesi için otomatik olarak yerden yükseliyor. Bununla birlikte aracın içerisine binildiğinde de, en rahat oturma pozisyonu için sürücü koltuğunun kullanıcıyı kavraması ve emniyet kemerinin rahat takılabilmesi için yükselmesi dünyada bir ilk olarak öne çıkıyor. Aracın içerisindeki ışıklandırma da, 17. ve 18. yüzyılda Edo döneminde Japon 'Tatami' odalarının aydınlatmasından esinlenerek yapılmış. Böylece içeride yolcuların stresini azaltan ve daha ferah bir yaşam alanı sağlayan bir ışıklandırmanın kullanılması amaçlanmış. Lexus LS'in kapısı açıldığında içeride yanan ışıklar, Japonların evlerinde misafir ağırlarken yarattıkları sıcak ve davetkâr atmosferi temsil ediyor.

Her Lexus modelinde 'Takumi' ustalarının yüksek becerilerinin imzası bulunur ama yeni LS tasarlanırken marka bir adım daha ileriye gitmiş. Lexus'daki en deneyimli ustalar olan Takumi'ler, LS'in üretiminin her aşamasında gerekli olan kalitenin garanti altına alınmasını sağlıyor. Yıllar ca biriktirdikleri deneyimle, elleri, gözleri ve kulaklarıyla en ufak bir kusuru bile algılayan Takumi ustaları, aracın kusursuzluğunun garantisi diyebiliriz. Takumi ustaları marka için o kadar önemli ki, her biri adeta üst düzey devlet görevlileri gibi korunuyor. Örneğin, iki Takumi ustasının aynı uçağa binmesine izin verilmiyor.

Araçta çok ciddi bir mühendislik çabası ve işçilik detayları bulunuyor. Mesela LS'in ağ biçiminde tasarlanan ön panjurunda 5 bin ayrı yüzey bulunuyor ki bunu bilgisayarda modellemek dahi beş ay sürmüş. Lexus'un elle dikilen deri döşeme ve koltuklarındaki kusursuz dikişler de, el becerileri çok iyi ve duyuları çok hassas olan Takumi ustalarının eseri olarak öne çıkıyor. LS 500h'nin otomobil dünyasında bir ilk olan diğer özelliğinden biri ise tüm koltuklarında 'Shiatsu' masajını sunuyor olması. Lexus, yeni Shiatsu masaj sistemini tasarlamak üzere Japon masaj uzmanlarıyla birlikte çalışmış ve gerçeğe en yakın masaj deneyimi sunulmasını sağlamış. LS 500h'deki tüm koltuklar parmak benzeri hislerle masaj yaparak yolcuları rahatlatıyor. Lexus'un geliştirdiği özel klima sistemine sahip LS 500h, içerideki yolculara kaliteli hava sunarken aynı zamanda yaşlanma karşıtı (anti-aging) özelliğiyle öne çıkıyor. İki elektrikli ve bir benzinli motora sahip Lexus LS 500h, toplamda 359hp güce sahip ve 5,4 saniyede 100 km/s hıza çıkabiliyor.

TEKNİK ÖZELLİKLER

LEXUS LS 500H
3.5 LITRE 359HP
ORTALAMA TÜKETIM: 10.9 LITRE
0-100 KM/S: 5,4 SANIYE
MAKSIMUM HIZ: 250 KM/S
BAŞLANGIÇ FIYATI: 234.400 AVRO

BİZE ULAŞIN