Elektrikli araçlara yeni nesil pil

Gelecekte elektrikli araçlarda kullanılacak son teknoloji ürünü pillerin geliştirilmesi adına Japon otomobil devleri güçlerini birleştiriyor

Giriş Tarihi: 15.05.2018 09:05
Toyota, Nissan, Honda, Panasonic ve bazı Japon şirketler birlikte üretim teknolojisi üzerinde çalışmak üzere anlaştı. Yeni kurulan ortaklığın amacı, Japon otomobil üreticilerinin elektrikli araçlar teknolojisinde lider olmalarını sağlayacak yeni katı hal pillerini geliştirmek. Japon hükümeti de 1,6 milyar yen ile bu projenin finansmanına maddi olarak destek vereceğini açıkladı. Daha az parça içermesi, sıvı elektrolitlerin kullanılmaması ve daha yüksek enerji yoğunluğuna sahip olmasından dolayı "katı hal" artık elektrikli otomobillerde kullanılan lityum iyon pillerde önemli bir gelişme olarak öne çıkıyor.

Toyota, bu pillerin geliştirilmesinin öncülerinden olsa da şu ana kadar bu teknolojiyi henüz hiç bir aracında kullanmadı. Japon firmaların hedefi araç üretiminde yaygın olarak kullanılabilmesi için bu pillerin performansını artırmak. Planlara göre ilk etapta bu pillerle bir otomobilin ortalama 550 km'ye, 2030 yılına kadar da 800 km mesafeye ulaşması.
BİZE ULAŞIN