Meydan Okuma: Jaguar I-PACE

Bu yıl 88.’si düzenlenen Cenevre Otomobil Fuarı'nda en dikkat çekici modellerin başında Jaguar I-PACE yer aldı. Markanın çok güvendiği yeni model, görkemli bir törenle medya mensuplarına tanıtıldı.

Giriş Tarihi: 06.03.2018 14:50

Yazı: Onur AKÇAY

Jaguar'ın PACE ailesinin en yeni üyesi ve Jaguar'ın tamamen elektrikli modeli olan I-PACE, rakiplerine meydan okuyor. 'Tesla Katili' olarak gösterilen araç spor otomobil performansını, dört çeker çevikliği ve beş koltuklu SUV kullanışlılığını birlikte sunuyor. Tüm dünyada ilgi odağı olmayı başaran henüz piyasaya sürülmeden önemli bir başarıya imza attı. Binlerce otomobilsever, merakla beklenen elektrikli performans SUV'u, Jaguar I-PACE ile ilgilendiklerini web sitesinde yer alan 'Satın Almak İstiyorum' butonuna tıklayarak uzun zaman önce gösterdi. Türkiye'de de Jaguar I-PACE'e benzer şekilde yüksek talep ve ilgi gösterildi, yüzlerce form dolduruldu.

Mart itibariyle Türkiye'de 2.000 euro ön ödeme ile siparişe açılan Jaguar I-PACE, Türkiye'de 88.000 euro'dan başlayacak satış fiyatlarıyla sunuldu ve şu an için yaklaşık 30 kişinin satın alma işlemini gerçekleştirdiği belirtildi.

Spor otomobil performansı

Jaguar I-PACE, iki sabit mıknatıslı senkron elektrikli motor ile hareket ederek 400hp güç ve 696 Nm tork üretiyor. Ayrıca tek bir tam şarjla 480 km menzil sunuyor. 4 saniyede 100 km/s hıza ulaşan Jaguar I-PACE, -40°C'den 40°C'ye kadar zorlu iklim şartlarında test edildi.

Test için katedilen 1,5 milyon milin üzerinde mesafe ve 200'ün üzerinde prototip tarafından tamamlanan 11.000 saatlik donanım simülasyonu ile Jaguar'ın tasarım ve mühendislik ekipleri dünya standartlarında, tamamen elektrikli bir SUV yarattı.

BİZE ULAŞIN