Jaguar ilk elektrikli otomobili I-PACE’i tanıttı

Jaguar, binlerce otomobilseverin merakla beklediği elektrikli performans SUV'unu 1 Mart itibariyle internet üzerinden tanıttı.

Giriş Tarihi: 02.03.2018 16:48 Güncelleme Tarihi: 02.03.2018 17:16

Yazı: Onur Akçay

Jaguar'ın PACE ailesinin en yeni üyesi I-PACE, güçlü bir sport otomobil perfomansı, dört çeker çevikliği ve beş koltuklu SUV kullanışlığını bir araya getiriyor.

Türkiye'de 88.000 €'dan başlayan fiyatlarla satışa sunulacak olan Jaguar I-PACE, 1 Mart itibariyle 2.000 € ön ödeme koşuluyla siparişe açıldı.

Jaguar Tasarım Direktörü Ian Callum, araç hakkında şunları söyledi: "I-PACE Concept'i 2016 yılında tanıttığımızdan beri, bu anı yaşamak için geri sayıyorduk. Tamamen elektrikli I-PACE, şirketimiz için öncü bir otomobil olmasının yanı sıra, sektörde devrim yaratmayı vaat ediyor. Bu otomobilde başardığımız şeyleri tüm dünyaya gösterebilmek için sabırsızlanıyorum."

Jaguar Land Rover Genel Müdürü Simay Alsan ise, "Menzili, performansı, iç hacmi ve tasarımıyla Jaguar I-PACE Türk kullanıcılarının bütün beklentilerini karşılayarak elektrikli araç talebini önemli ölçüde artıracak. Mart ayı içinde tanıtım amaçlı bir adet ön üretim araç getirmeyi planlıyoruz." dedi.

Yüzde 80 şarj düzeyine 45 dakikada* ulaşarak hızlı şarj özelliği sunacak olan Jaguar I-PACE, 500 km yakın menzile sahip zorlu zemin koşullarında ve -40°C'den 40°C'ye kadar zorlu iklim şartlarında test edildi.

Test için kat edilen 1,5 milyon milin üzerinde mesafe ve 200'ün üzerinde prototip tarafından tamamlanan 11.000 saatlik donanım simülasyonu ile Jaguar'ın tasarım ve mühendislik ekipleri dünya standartlarında, tamamen elektrikli bir SUV yarattı.

Jaguar I-PACE resmi olarak ilk kez 6 Mart'ta Cenevre Otomobil Fuarı'nda tanıtılacak.

BİZE ULAŞIN