Sayenizde yenilendi yeni C3 Aircross

Kullanıcısından aldığı ilhamı yeni aracının tasarımına yansıttığını vurgulayan Citroën, bu ‘işbirliği’ sayesinde rekabetin standartlarını değiştirmiş görünüyor.

Giriş Tarihi: 20.12.2017 13:08 Güncelleme Tarihi: 03.04.2018 13:28

Yazı Onur AKÇAY

SUV segmentine olan ilgimizin özellikle son beş yıldır arttığı bir gerçek ve bu gerçekten yola çıktığımızda artık markaların SUV'yi salt 'lüks' algısından çıkardığını söyleyebiliriz.

Bu durum, tüketici nezdinde ciddi bir etkiye sahip, zira boyutları değişken olan bu yeni nesil SUV'leri neredeyse sedan araçlar kadar yollarda görebiliyoruz. Öyle ya, Türkiye bir sedan pazarı; ancak, orta vadede SUV'lerle birlikte station modellerin tüketicinin satın alma reflekslerini değiştirdiğini görürseniz şaşırmayın.

Citroën'in yeni C3 Aircross'u, bahsettiğimiz bu refleks değişikliğini tetikleyen araçlardan biri. Boyutları bakımından özellikle büyük şehirlerde kullanıcısına avantajlar sunduğu gibi, tasarımındaki detaylarla da fazlasıyla sempatik bir algı yaratıyor. 'Inspired By You (Sizden İlham Alındı.)' konseptiyle geliştirilen yeni C3 Aircross; konfor odaklı, şık ve dinamik bir araç olarak tanımlanabilir. Zira konfor derken, markanın 'Advanced Comfort' programı dahilinde dört ana hedefi bulunuyor: Sürüş Konforu, Yaşam Konforu, Fonksiyonel Konfor ve Zihin Konforu. Bununla birlikte renk seçenekleri düşünüldüğünde karşımıza 85 dış, beş de kabin kombinasyonu çıkıyor.

Kabinden bahsetmişken, beş ayrı kişiselleştirme paketini atlamayalım: Standart, Metropolitan Gri, Urban Kırmızı, Hype Mistral ve Hype Colorado.

Tasarım ile fonksiyonelliğin buluştuğu noktada ise Grip Control (Yol Tutuş Kontrolü), Yokuş İniş Desteği ve Citroën Connect Nav gibi sürüşü güvenli ve keyifli kılan özelliklerle karşılaşıyoruz.

2015, 2016 ve 2017 yıllarında 'Uluslararası Yılın Motoru' ödüllerini kazanmış olan turbo benzinli PureTech güç ünitesi, yeni C3 Aircross'un iddialı olduğu detaylardan biri. 110hp güce sahip bu PureTech benzinli motor, EAT6 tam otomatik şanzımanla sunuluyor. BlueHDi 100hp dizel motor ise 5 ileri manuel şanzımanlı olarak kullanıcısıyla buluşacak.

SUV denildiğinde, bagaj hacimleri her daim öncelikler arasında yer alır. C3 Aircross, sınıfı göze alındığında 410 litre gibi hiç de fena sayılmayan, hatta sınıfının en iyisi olarak kabul edilebilecek bir bagaj hacmine sahip. Toplam hacmin ise, ki tüm koltukların yatırılmasıyla ortaya çıktığını hatırlatalım, tam 1.289 litre!

'Farklılık', son dönemde sıkça duyduğumuz bir sözcük. Moda, teknoloji veya otomobil… Farklı olmak, sıradanlıktan kurtulmak değerli kabul ediliyor. Elbette, 'o gömleğin' üzerinizde nasıl durduğu farklı olmayı hedeflemek kadar önemli. Bu noktada da yeni C3 Aircross'un (105.000 TL'den başlayan fiyatlarla bayilerdeki yerini aldı.) hemen her kullanıcıyı yakalayabileceğinden şüphe duymak yersiz görünüyor.

BİZE ULAŞIN