İkon Olma Kılavuzu: Pierce Brosnan

Kimler geldi, kimler geçti… Hiç birisi onun kadar sevilmedi! Bugünün Bond hayranlarının favori ajanı Pierce Brosnan’ı daimi ikonumuz olarak duyuruyoruz.

Giriş Tarihi: 16.05.2018 17:39 Güncelleme Tarihi: 17.05.2018 08:29
Baran ALIŞKAN
esquire.com.tr


Neredeyse hepimizin aşina olduğu "Bond, James Bond" repliğiyle gönüllere taht kurmuş Pierce Brosnan bugün 65 yaşına giriyor. İrlanda'nın County Meath Navan şehrinde dünyaya gözlerini açan erkek çocuğunun, günün birinde beyaz perdenin en karizmatik isimlerinden biri olmasını elbette kimse beklemiyordu. Fakat genç yaşta 'alev yutan adam' olarak sirklerde tanınan genç Brosnan o günlerde ilgi çekme olayına fena halde alışmış olacak ki sinemanın ikonik isimlerinden biri haline gelmeyi başardı.

Pierce Brosnan, gençlik yıllarında sirklerde alev yutan adam olarak çalışarak kendi ilginç yeteneklerini keşfetmiş biri. Oyunculuk yeteneğinin kendini iyiden iyiye hissettirmeye başlamasıyla reklam oyunculuğuna adım atmış. Tiyatrolarda sahnelediği oyunlar ve Londra Drama Merkezi'nde gördüğü eğitimle birlikte asıl tanıyacağımız Pierce Brosnan'a bir adım daha yaklaşarak kendi tarihini yazmaya başlamış.



Önce Amerika ardından da tüm dünyayı ele geçirecek Brosnan karizmasının ilk ciddi hissedilişi, Remington Steele'de icra ettiği dedektiflik rolü olarak gösterilebilir. Dört sezonluk başarılı performansı onu ekranların aranan yüzü haline getirirken Bond olma yolunu da açıyordu…

İkonik James Bond olma yoluna ilk olarak 1986 yılında teklifi dizi sözleşmesi sebebiyle geri çevirerek geç giren Brosnan en nihayetinde 1994 yılında girdi. İşte o günden sonra hiçbir şey eskisi gibi olmadı, hem onun adına hem de bizim adımıza. Sean Connery, George Lazenby, Roger Moore, Timothy Dalton ve son olarak Daniel Craig gibi isimlerin arasında unutulmaz ajan olarak tarihe adını yazdırdı. Aktörlerin oynadıkları rolle özdeşleşmesi, her ne kadar alışık olduğumuz bir durum olsa da Pierce Brosnan ve James Bond tüm dünyada kabul gören bir bütüne dönüşmesi fazla vakit almadı. GoldenEye, Tomorrow Never Dies, The World is not Enough ve Die Another Day filmleriyle adını kalplerimize Bond silahlarıyla kazımayı başardı.



Kendisini ekstra karizmatik gösteren smokini, günlük stili ve inandırıcı ajan rolüyle ikonlar kulübünün tartışmaya kapalı isimlerinden biri Pierce Brosnan'ı saygıyla selamlayın. Bir yaş daha aldığı bugünlerde onu tanımak büyük bir zevkti. Teşekkürler Bond, James Bond!

BİZE ULAŞIN