ESQ. Favori: Deadpool

Çizgi roman dünyasının sarkastik kahramanı Deadpool’u tanıyanlar tanımayanlara anlatsın. Çünkü, önümüzdeki haftadan itibaren herkes yeniden onu konuşacak… Kavuşmamıza çok az kaldı!

Giriş Tarihi: 12.05.2018 12:10
Baran ALIŞKAN
esquire.com.tr


Hollywood'un beyaz perdede en çok heyecanlandıran girişimlerinden biri olan çizgi roman ve süper kahraman filmleri yeniden radarımızda çünkü kafası en rahat kahramanımız Deadpool ikinci filmiyle geri dönüyor. Heyecanlı mıyız? Hem de ziyadesiyle…



Deadpool'u tanımayanlar ve yeniden hatırlamak isteyenler için günümüzden geçmişe doğru bir yolculuğa çıkıyoruz… İkinci filmi 'Deadpool II' ile dünya sinema salonlarını kapalı gişe oynatmasını beklediğimiz anti kahramanımızı aslında son günlerde fazlasıyla görüyoruz. (Biraz maruz kalmak da diyebiliriz!) Yeni filmi için fragmanın haricinde birçok tanıtım videosu paylaşılan Deadpool, son olarak David Beckham'dan özür dilediği tanıtımıyla dikkatleri üzerine çekmişti. Ayrıca hepimizin yanından tanıdığı televizyonda resim yapan meşhur Ressam Bob'a selam çaktığı ve onun kılığına büründüğü tanıtımı da es geçmeyelim. Gevezeliğine ve boş boğazlığına çare bulamadığımız fakat kendine has güçleriyle gönüllerimize taht kuran anti kahramanımız önümüzdeki hafta vizyona giriyor, ajandanızda ona da yer açın.



Deadpool, Fabian Nicieza ve Rob Liefeld tarafından Marvel evrenine katılan kötü kahramanlardan biri fakat X-Force ekibine katılarak karanlık taraftan çıkmış bir isim. Ünlü oyuncu Ryan Reynolds tarafından canlandırılan karakteri süper kahraman olarak tanımlamak biraz zor gibi gözüküyor… Deadpool tavrı, tarzı ve hikâyesiyle tam bir anti kahraman olarak kabul edilebilir. Filmdeki adı Wade Wilson olan karakterimiz ölümle sonuçlanacak kanser hastalığın yakalandığında tedavi olmak için bir projeye katılıyor. Elbette bu tarz filmlerde alıştığınız üzere 'süper insan' yaratmak amacıyla yaratılan deneye katılan herkes hayatını kaybettiği için ölüm havuzunda buluyor kendini. İşte, Wade Wilson bu havuzdan kurtulan tek insan olduğu için Deadpool ismini alarak hayatımıza giriyor. Kendini yenileyebiliyor, yaralarını tedavi edebiliyor ve ölmüyor. Daha fazla ne olabilirdi diye düşünenler için devam ediyoruz… İyi bir keskin nişancı ve tüm silahları kullanabiliyor, ninjitsu ustası, kaslarını iyi kullanan bir kahraman. Son olarak, sivri dilli! En iyisini sona saklamıştık, çünkü her ortamda herkesle konuşabiliyor ve tabir-i caizse sözleriyle dövüyor. Tabii ücrette anlaşırsanız…


Marvel evrenine ait Deadpool, seveni kadar sevmeyeni de olan bir karakter olarak karşımıza çıkıyor. Wolverine ile bitmeyen atışmaları ya da Spider Man ile olan 'kanka'lığı bizi fazlasıyla eğlendiriyor. Ryan Reynolds(Deadpool) ve Hugh Jackman(Logan,Wolverine) gerçek hayatta da tıpkı canlandırdıkları karakterler gibi çekişmeye devam ediyor. Hatta ilk filmde X-Men devam filminin 11 yıl aradan sonra çekilmesi hakkında iğneleyici konuşmayı da ihmal etmemişti. Hatırlarsanız çizgi roman dünyasının en sarkastik kahramanı olarak tanıtmıştık kendisini, emin olun onun diline düşmek istemezsiniz. Çünkü kendisi diğer arkadaşlarının aksine bir kahraman olduğunun bilincinde ve seyircisiyle konuşmaktan çekinmiyor! Sosyal medyada biz hayranlarına epey malzeme veren Deadpool'u hasretle beklediğimiz belirterek satırlarımıza son veriyoruz. Umuyoruz şu çok dalga geçtiği süper kahraman inişini (bir el yerde olmak üzere kafa eğik bir şekilde dizlerinin üzerine düşmek) sende de görürüz.



BİZE ULAŞIN