Meryl Streep biliyor muydu?

Holywood'da ünlü isimlerin peşpeşe yaptığı açıklamaların ardından yapımcı Harvey Weinstein'ın odağında olduğu taciz skandalının patlak vermesi, film sektöründe kadınlara yönelik cinsel istismarın konuşulmasını sağlamıştı.

Giriş Tarihi: 22.12.2017 09:03

Oscar ödüllü aktörler Kevin Spacey ve Dustin Hoffman ile Ben Affleck gibi isimleri de içerecek şekilde çok sayıda kadın ve erkek, kendilerini taciz eden ünlü isimlere dair açıklamalarda bulundu.

Özellikle sosyal medyada yürütülen #MeToo (Ben de) kampanyası kapsamında dünyanın dört bir yanından insanlar başlarına gelen cinsel taciz ve tecavüz olaylarını anlatma cesaretini gösterdi.

Weinstein'ı kamuoyu önünde suçlayan isimler arasında Angelina Jolie, Gwyneth Paltrow, Salma Hayek, Annabella Sciorra, Rose McGowan ve Rosanna Arquette de var.

'SESSİZLİĞİNİZ BİR SORUN'
Ancak son olarak Rose McGowan'ın bir tweeti üzerine özellikle medya üzerinde tartışma, kadın oyuncular arasındaki anlaşmazlıklara kaymış durumda.

Altın Küre ödül töreninde kadın oyuncuların sessiz bir protesto gerçekleştirmek amacıyla siyah giyinme kararı almasına Rose McGowan şimdi silinen bir tweeti üzerinden tepki gösterdi.

Weinstein'ı tecavüzle suçlayan McGowan tweetinde, "Meryl Streep gibi oyuncular, SİZİN SESSİZLİĞİNİZ sorun olan" dedi.

Bunun üzerine bir açıklama yapan Meryl Streep, çok sayıda yapımda beraber çalıştığı Weinstein'a yönelik suçlamalardan haberdar olmadığını söyleyerek kendini savundu.

Son 24 saat içinde ise Los Angeles kentinin farklı noktalarında Meryl Streep'in fotoğrafları üzerine "Biliyordu" yazısıyla asılan afişler boy göstermeye başladı.

BİZE ULAŞIN