'Frida Kahlo'nun hayatından ilham alıyorum'

Beste Kanar, Oyuncu, 26

Giriş Tarihi: 25.07.2017 15:30

Hazırlayan: Türkan Doğan

Fotoğraf: Canan YETİŞTİ SATKIN

Ekranların yeni yüzlerinden birisin. Bize kendini biraz anlatabilir misin?

Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü'nden mezunum. Oyunculuk yapmak hep hayalimdi. İlk projem 'Seksenler' dizisi oldu. Ayla Algan, Ümit Çırak, Akademi 35.5 Vahide Perçin - Altan Gördüm gibi isim ve eğitim kurumlarından dersler aldım. Bu alanda daha donanımlı olabilmek için daima eğitim almak gerektiğini düşünüyorum.

Yeni başlayacak projen ve dizideki rolün hakkında bilgi verebilir misin?

Yeni başlayacak projemde beni ilk çeken şey yönetmenimiz Mustafa Şevki Doğan ile çalışacak olmam oldu. Sadece hoca değil aynı zamanda bir ağabey ya da baba gibi ekibini sahiplenen biri. Dizide hayat vereceğim karakterin ismi ise Naz. Daha önceki işlerimde 'saf sarışın', 'kötü sarışın', 'çılgın sarışın' gibi imajlar çizildi. Bu projede ise zeki, yapıcı, iyi niyetli, olgun, ağabeyi ve babası arasında kalmış ancak iki tarafı da idare etmeye çalışan; aynı zamanda duygusal, kendi içinde ayrı bir dramı olan hukuk öğrencisi Naz'a hayat vereceğim. Benim için bir geçiş projesi olduğunu düşünüyorum. Bu yüzden çok heyecanlıyım.

Oyunculuk için nasıl hayaller kuruyorsun?

İnsanın mesleği ile ilgili kariyer planlamaları bitmez diye düşünüyorum. Benim için hayal etmek aslında gerçekleştireceğim planlar anlamına geliyor. Hayatta hiçbir şeyin imkânsız olmadığını düşünüyorum. Tabii bunun için hep daha fazla çalışmak ve emek sarf etmek gerekiyor. İyi bir oyuncu olmak istiyorum. Bunun için de daha çok yolum var.

Bir film çekecek olsan ismi ne olurdu?

'Adı Yok' olabilirdi.

Kiminle aynı sette karşılıklı oynamak isterdin?

Şener Şen ve Haluk Bilginer.

Kendinle başbaşa kaldığında neler yapıyorsun?

Bilim kurgu, psikolojik, gerilim, dram ve polisiye filmleri izlerim. Müzik dinlerim. Kafamda daima bir şeyler yaratıp onu kurgularım. Bazen de hiçbir şey yapmam; zihnimi ve bedenimi boş bırakmaya çalışırım.

Bir ilişkide en çok neye önem verirsin?

Saygı ve güvene.

Hayatlarından ilham aldığın kadınlar kimler? Frida Kahlo, Coco Chanel, Türkan Saylan, Betül Mardin, Sabiha Gökçen ve Halide Edip Adıvar.

Bu yaz için nasıl planlar yapıyorsun?

Ege'de daha önce gidemediğim birkaç yere gitmeyi planlıyorum. Farklı yerler keşfetmeyi seviyorum. Ve bol bol spor yapıp şan derslerime devam edip Ağustos ayına kadar dinlenmeye çalışacağım.

30 yaşına gelmeden önce mutlaka yapmak istediklerin neler?

Mutlaka bir sinema projesinde yer almak ve en iyi genç kadın oyuncu ödülünü hak etmek.

BİZE ULAŞIN