Küresel ısınma vs. Donald Trump

İklim değişikliği ile mücadele ve önlemler alınması için uluslararası alanda atılmış en büyük adım olan Paris Antlaşması 2016 yılında gündemimize girdi.

Giriş Tarihi: 11.07.2017 10:59

Henüz yaşayacak başka bir gezegene sahip olmadığımız için mavi gezegenimizi kurtarmak isteyen tüm devletlere minnettardık. Fakat her gün farklı bir gündemle karşımıza çıkan Donald Trump, bu sefer de anlaşmadan çekilerek tüm dünyayı bir kez daha şaşırttı. Seçim vaadi olarak sunduğu bu hamleyi gerçekleştirmesi ise iklim değişikliği ile mücadele yolunda bizi epey yavaşlatıyor. Niye mi? Dünya üzerindeki karbon emisyonunun yüzde 15'i sadece Amerika Birleşik Devletleri tarafından üretiliyor.

Antlaşmadan çekilmesine rağmen karbon emisyonunu azaltacağını belirten ABD, ek olarak anlaşma dahilinde gelişmekte olan ülkelere mal ve teknolojik destek verdiği için imzasını çekmesi ister istemez diğer ülkeleri de etkiliyor. Başka ülkelerin ekonomik açıdan Amerika Birleşik Devletleri'ne avantaj sağlamasını engellemek amacıyla izlediği politika nelere yol açacak hep beraber göreceğiz. Trump'ı daha güzel günlerde, daha güzel gündemlerde görmek isteriz.

BİZE ULAŞIN