Aksesuarda lüks dokunuş

Tarihten bugüne statü sembolü olan kravat iğnesi, kol düğmesi gibi erkek aksesuarları, The House Of Gallants'ın İngiliz sofistike tasarım anlayışıyla birleşti. Markanın maskülen detaylı aksesuarları, stilinin özgün olmasına önem veren erkeklere hitap ediyor.

Giriş Tarihi: 17.02.2015 10:31 Güncelleme Tarihi: 17.02.2015 10:33

Erkeklerin aksesuar kullanması geleneği aslında 16. yüzyıla doğru uzanıyor. Fransa'da XIV. Louis zamanında, özellikle kol düğmeleri erkekler için statü sembolü kabul ediliyor ve aristokratlar dışındaki hiç kimse bu sembolleri kullanamıyordu. 20. yüzyılda Fransa'dan ABD'ye ve dünyaya taşınan bu anlayış, artık bir statüyü ve unvanı temsil etmiyorsa da bugün de, kol düğmesi ve kravat iğnesini stil sahibi ve sıradanlıktan hoşlanmayan erkeklerin tercih ettiği söylenebilir. Kol düğmesi, bileklik, kravat iğnesi gibi aksesuarlar artık yalnızca erkeğin stiline katkıda bulunmak ve stilini tamamlamakla kalmıyor, onun nasıl görünmek istediğini belirliyor, bir ölçüde kişiyi özgünleştiriyor.

Altın, gümüş ya da pırlanta, inci gibi değerli maden ve taşlardan üretilen erkek aksesuarları, genellikle el yapımı olduğu ve büyük emek taşıdığı için stil sahibi bir erkek için saat ve kalemden neredeyse hemen sonra geliyor.

Erkekler, özellikle aksesuarda kısa ömürlü olmayacak bir tasarımı tercih ediyor, yenilikleri takip ederken, kullandığı aksesuarın dünyaya bakışını ve stilini de en doğru şekilde yansıtmasını istiyor. Bunun için aksesuarının maskülen detaylara sahip olması kadar, sade ve şık görünmesine de önem veriyor.

Geçtiğimiz günlerde Nişantaşı Abdi İpekçi Caddesi'nde bir butik açan The House of Gallants markası da, maskülen detaylara sahip butik ve lüks aksesuar tasarımlarıyla öne çıkan ve aksesuar kullanmayı seven erkeklerin aradıklarını bulacakları markalardan biri. Daha önce yalnızca kol düğmesi ve kravat iğnesi üretirken zaman içinde kolye ve bilekliği de ekleyerek ürün gamını genişletmiş.

Marka, İngiliz aristokrasinin yüzyıllardır devam eden sofi stike şıklığını, mitolojik hikâyelerin sembolleri ve mitoloji kahramanlarıyla birleştirerek koleksiyon değeri de olan (özellikle kol düğmesi koleksiyonu yapan erkekleri heyecanlandıracak) ve erkeklere özgü aksesuarlardan oluşan bir koleksiyon hazırladı.

Koleksiyonun sade şıklığı, ilham aldığı hikâyelerin ona kattığı değerin yanı sıra, kullanılan hammadde ile de dikkat çekiyor. Bileklik, kravat iğnesi, yaka iğnesi, kolye, kol düğmesi gibi erkeğin ihtiyacı olabilecek ve özel tasarlanmış tüm aksesuarlar; beyaz altın, sarı altın, beyaz pırlanta, gümüş ve granat gibi değerli madenler ve taşların yanı sıra, abanoz ağacı ve deri gibi organik üretim malzemelerinin harmanlanmasıyla hazırlanmış, el işçiliğine de özellikle önem verilmiş. Koleksiyonda bizim kültürümüzü ilgilendiren bir aksesuar da bulunuyor. Marka, kendi sade şıklık anlayışıyla tasarladığı kişiye özel tespihler de üretiyor.

Stiline önem veren ve aksesuar kullanmayı seven erkeklerin özel tasarlanmış, sade, lüks ve uzun ömürlü aksesuarlar edinmek konusunda yaşadıkları zorluk düşünüldüğünde, The House of Gallants'ta aradıklarını bulacakları bir gerçek.

www.thehouseofgallants.com

Yazı: Özge Dinç

BİZE ULAŞIN