Ünlü Şefler Bu Kez Depremzedeler İçin Yemek Yaptı

Kahramanmaraş'ta 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen 7,7 ve 7,6'lık depremler sonrası ünlü şefler de yardım seferberliğindeki yerini aldı.

Giriş Tarihi: 14.02.2023 16:30 Güncelleme Tarihi: 14.02.2023 16:31

İki michelin yıldızlı Fatih Tutak, İspanyol şef Jose Andres ve Türkiye'nin ünlü şefleri Mehmet Yalçınkaya, Çiğdem Seferoğlu, Hazer Amani, Umut Karakuş, Ebru Baybara Demir, Türev Uludağ, Ömür Akkor ve Yunus Emre Akkor depremzedeler için yemek yaptı.

Türkiye'nin ilk Michelin 2 yıldızlı şefi Fatih Tutak, Kahramanmaraş'ın iki büyük depremden etkilenen bir bölgesinde mutfak kurdu. İstanbullu şef Fatih Tutak, sosyal medya hesabından yayınladığı video mesajında, "Sevgili şef arkadaşlarım, dünyanın dört bir yanındaki gastronomi sporu yapan yemek severler ve şefler, Rene Redzepi, Jose Andres ve David Chang, millet, bu bir acil durum çağrısıdır." dedi. İstanbul'daki restoranını geçici olarak kapatan Tutak, depremlerin ardından ihtiyaç sahiplerine yardım için mutfak açmak üzere Hatay'ın İskenderun kentine geldi.

Kendini doğal afetlerden sonra yemek sağlamaya adamış kar amacı gütmeyen kuruluşuyla tanınan İspanyol şef Jose Andres de iki büyük depremin ardından mutfağını Türkiye'nin depremden etkilenen bölgesine kurdu. World Central Kitchen'ın kurucusu Andres, depremzede Türk halkına yardım eli uzatacağını söyledi.

Şef Ömür Akkor depremzedeler ve kurtarma faaliyetlerinde çalışan görevliler için "Yeniden Hayat Lokantası"nı açtı. Elbistan'da açılan lokantada 6 ay boyunca ücretsiz sıcak yemek ikram edilecek.

'MasterChef Türkiye' yarışması jüri üyesi Mehmet Yalçınkaya da ekibini toplayıp, sahra mutfağı kurdu.

Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler, aralarında Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Gaziantep, Hatay, Kilis, Malatya, Osmaniye ve Şanlıurfa'nın da bulunduğu 10 ilde 13 milyondan fazla insanı etkiledi.

Türkiye'yi vuran şiddetli sarsıntıyı 10 saatten kısa bir sürede Suriye ve Lübnan'ın da aralarında bulunduğu birçok ülke de hissetti.

BİZE ULAŞIN