Washington Notları

Sonbaharın en görülmesi gereken şehirlerinden biri, ABD’nin kalbi olarak bilinen Washington. Ülkenin başkenti; bir milyona yakın nüfusu, doğası, düzeni ve sakinliğiyle tam anlamıyla yaşanacak bir şehir.

Giriş Tarihi: 21.11.2022 12:04

İlker Topdemir

Müzelerin bedava olduğu, yemyeşil parkların bulunduğu, restoranların birbirinden leziz menüleriyle kıyasıya yarıştığı Washington, özellikle Eylül ve Ekim aylarında hem havanın güzel olması hem de turist sayısının çok olmaması nedeniyle daha keyifli oluyor.

Toplu taşımanın inanılmaz rahat olduğu şehirde, bisiklet tercih edenler için son derece düzgün bisiklet yolları bulunuyor. Elektrikli motorlar da sıklıkla tercih ediliyor diyebilirim.

İstanbul'dan Türk Hava Yolları ile haftanın 7 günü karşılıklı Washington'a uçuş gerçekleştiriliyor. Toplam 11 saat süren seyahat sonrası Dulles Uluslararası Havalimanı'na varıyorsunuz. Havalimanında şehir ulaşımı taksi, Uber ya da transferle 35 dakika, toplu taşımayla ise yaklaşık 1 saat sürüyor.




Ben otel konaklaması için şehrin merkezi ile Georgetown mahallesi arasında kalan The Watergate Hotel'i seçtim. İsminden de anlayacağınız üzere otel skandallara konu olmuş, adına filmler yapılmış ve hatta Amerikan başkanının istifasına kadar uzanan bir hikâyesi olan 5 yıldızlı bir otel. 1967 yılında kapılarını ilk defa konuklarına açan otel, mimarisiyle 2022 yılında da hâlâ kendinden bahsettiriyor. 2016 yılında renovasyon geçiren, Watergate Nehri'nin hemen kıyısındaki otelin 336 oda ve suitinin hepsi büyük teraslara sahip. Dilerseniz gözde odası Scandal Room'da konaklayabilir, tarihi skandaldan kalan orijinal yazışmaları odanızda bulabilir, dönemin önemli fotoğraflarını duvarlarında görebilirsiniz. Otelin farklı büyüklüklerdeki her zevke uygun VIP suitlerinde de konaklayabilirsiniz. Genel müdür Manuel Martinez ise neredeyse herkesle sohbet edip, misafirlere her konuda yardımcı olmaya çalışıyor.



Otelde Kingbird isminde dünya mutfağı menüsü sunan bir restoran, etkileyici bir dekorasyonu ve birbirinden farklı kokteylleri olan Whisky Bar ve çatı katında Top of the Gate adında 360 derece manzaralı bir bar bulunuyor. Toplantı ve düğün organizasyonları için de popüler bir adres olan The Watergate Hotel'de neredeyse her gün başka bir organizasyon gerçekleşiyor.



Georgetown bölgesine 10 dakika yürüyüş mesafesinde olan otelden Washington müze ve anıtlarına da yürüyerek 15 dakikada ulaşabilirsiniz. Konum olarak mükemmel bir yerde diyebilirim.



Keşfedilmesi Gereken Cafe ve Restoranlar
George Town Cupcake, tatlı sevenler için şehrin uğranması gereken ilk noktası diyebilirim. Kapısında uzun kuyruklar bulunsa da görselliği ve içeriden gelen enfes kokularıyla beklemeye değer. Sabah 10:00'dan akşam 21:00'e kadar kapıları açık.



Clyde's, klasik bir Amerikan aile restoranı. Washington'da toplam 11 lokasyonda hizmet veriyor. Menüsündeki her şey çok başarılı. Özellikle hamburgeri enfes diyebilirim. Kahvaltı, öğle arası ya da akşam için ideal bir seçenek.



Şehrin Kalorama Mahallesi'nde konumlanan popüler restoran Anju'nun şefi Angel Barreto senelerce çok iyi restoranlarda çalışmış ve modernle klasik Kore tatlarını birleştiren harika bir menü ortaya çıkarmış. Anju'nun tatlı, tuzlu, ekşi ve baharatların harmanlanmasıyla ortaya çıkan paylaşımlıkları tam anlamıyla efsane. Menüdeki ana yemeklerin porsiyonları çok büyük olduğu için sipariş verirken bu detaya dikkat etmenizi öneririm.



Lore Group'un açtığı Riggs Hotel, Washington merkezinde eski bir banka binasında bulunuyor. Restoranı ve barıyla şehrin bir başka popüler adresi.



Amsterdam'da da şubesi olan Silver Lyan Bar, burada ortamı, menüsü ve kokteylleri ile çok özel bir mekan yaratmış. Şehrin iş çıkışı uğrak noktası. Rezervasyonsuz asla yer olmayan bar, akşam yemeği sonrası deneyimlenmesi gereken adreslerden biri diyebilirim.



Alexandria'da yer alan Turkish Coffee Lady adlı cafe'ye bayıldım. Alexandria benim en sevdiğim ve ileride rahatlıkla yaşayabilirim dediğim semt. Gizem Şalcıgil White, merkezin en işlek köşesine çok keyifli bir cafe açmış. Türkiye'yi tanıtan broşürler, objeler, birbirinden leziz ürünler ve tabii ki Türk kahvesi ve çayını bulabileceğiniz bu harika mekana, bölgeye yolunuz düşerse mutlaka uğramanızı tavsiye ederim.

Ünlü Yapıtlar
Washington'da bir gününüzü müzelere ve anıtlara ayırın. Görülmesi gereken en önemli yerler birbirine yürüme mesafesinde olduğundan rahatça hepsini bir seferde görebilirsiniz. Lincoln, Thomas Jefferson ve Washington anıtları, Beyaz Saray ve Amerikan Kongre Binası benim favorilerim.

Ayrıca Arlington ve vaktiniz kalırsa George Washington'ın evinin bulunduğu, aynı zamanda gömüldüğü yer olan Mount Vernon'a da kesinlikle gitmelisiniz.

BİZE ULAŞIN