Ayvalık’ta üst düzey bir İtalyan

Ayvalık’ta, yeni yerinde açılan İtalyan restoranı Cleto’s, üst düzey damak tadına hitap eden seçenekleri ve güler yüzlü servis anlayışıyla fark yaratıyor. Mükemmel günbatımı eşliğinde, gerçek bir İtalyan deneyimi için yolunuzu buraya düşürmenizde fayda var.

Giriş Tarihi: 31.08.2022 14:52

Son dönemde Ayvalık ve Cunda bölgesinde yeni ve kaliteli mekanlar açılıyor. Turistik "doldur boşalt" anlayışının dışında, kaliteli ve yüksek damak tadına hitap eden bu mekanların en yenisi ve bu yaz yolu Ayvalık taraflarına düşenlerin en çok konuştuğu, hiç şüphesiz Cleto's Ristorante Italiano…

Türkiye'ye yerleşen lezzet aşığı bir İtalyan ile doğal yaşam aşığı bir Türkün açtığı mekanda en lezzetli tarifler en doğal ürünlerle hazırlanıp masanıza ikram ediliyor. Mekanın sahipleri Cleto ve Funda, keyifli sohbetleriyle size eşlik ediyorlar, menüdeki yemeklerin hikayelerini anlatıyorlar. Cana yakın tavırları belki de sofranızdaki yemeklerin tadını daha da artırıyor olabilir.

Mekanın İtalyan ortağı, aynı zamanda mekanın isim babası Cletos, bir yandan da buranın şefi, yani tüm yemekler onun reçetesiyle hazırlanıyor. Verdiğiniz bir pizza siparişinde, Cletos hangi hamuru kullandığını, nasıl pişirdiğini, kullandığı malzemeleri nereden getirttiğini, gitgide geliştirdiği Türkçesiyle size anlatıyor. Görüyorsunuz ki her malzeme öyle gelişigüzel değil de uzun uğraşlar sonucu belirleniyor. Şefin masalar arasında gezip konuklarla deneyimlerini paylaşması bile tek başına takdiri hak ediyor.

YENİ YERİ TARİHİ MEKANDA

Cletos aslında geçen yıl Cunda'nın en güzel plajlarından birinde, Pateriça Koyu'nda açılmıştı. Bu yıl mekanı Ayvalık'ta yeni açılan Kırlangıç AVM'nin içine taşımışlar. Tıpkı eski mekanlarında olduğu gibi gün batımı burada da harika… Bu arada Kırlangıç AVM için de bir parantez açmakta fayda var. Eski zeytinyağı fabrikası, tarihi dokusuna sadık kalınarak şimdi bir yaşam merkezine dönüştürülmüş. Ve Ayvalık'ın en yeni cazibe merkezlerinden biri olduğu kuşkusuz.

Cletos'ta, yaz akşamları deniz tarafında gün batımı eşliğinde konuklar ağırlanıyor. Ama sonbaharın gelmesi ve rüzgarların başlamasıyla masalar içerideki avlu tarafına taşınıyor. Avluda ise mekan sizi Roma'da ya da Napoli'de tarihi bir restoranda hissettiriyor.

MENÜSÜ DE İDDİALI

Üst düzey damak tadı, kaliteli sunum ve güzel bir ambiyans… Üçünü bir arada bulabileceğiniz bir mekan Cleto's… Menüsü de bir hayli iddialı.

İtalya'da uzun süre restoranlarını işlettikten sonra şimdi bu deneyimini Ayvalık'ta devam ettirme kararı alan Cletos Salciccia ve eşi Funda Kocadağ Salciccia gerçek bir İtalyan'ın nasıl olacağını gösteriyorlar adeta. Buffalo mozzarella ve burrata'lar ile hazırladıkları tabaklar oldukça başarılı. Sipariş olarak menüden öncelikle bir burrata seçmenizde fayda var.

Fırında patlıcan, inek mozzarella, domates sos, fesleğen, deniz fasulyesi tempura'dan oluşan Melanzane menüde öne çıkan yemeklerden biri… Bunun yanı sıra ahtapot carpaccio, somon fümeli maş fasulye salatası, deniz mahsullü risotto, otlu deniz levreği fileto ve tatlı olarak da Sicilya usulü cannoli denenebilir. Ayrıca geniş kokteyl seçenekleri de güneşi batırırken size eşlik edebilir.

BİZE ULAŞIN