Osmani

Damak tadını tazelemek isteyen Türk mutfağı müdavimleri, buraya!

Giriş Tarihi: 06.01.2015 17:32 Güncelleme Tarihi: 06.01.2015 17:40

Bu toprakların insanı ne yiyip içeceğini gayet iyi bilir. Ülke sınırlarımız içine girip de "İlle de fast food yiyeceğim!" diyen turiste pek rastladığımız da söylenemez. Biz de bundan yola çıkarak; ağız tadını bilen, Türk mutfağına düşkün ve yeni lezzetler arayan okurların önce gözlerini sonra karınları doyuralım istedik. Osmani'ye hoşgeldiniz!

Yurtdışına çıktığınızda Türkiye'nin en çok neyini özlersiniz? Karmaşık cevapları olan zor bir soru değil. Yanıt listesinin ilk üçü kendi arasında değişim gösterebilir ama bu üç seçenekten birinin 'Türk Mutfağı' olacağı da bir gerçek. Birbirine harmanlanmış Türk ve Osmanlı mutfağı; dünya üzerinde bulabileceğiniz, en fazla çeşide ve lezzete sahip mutfaklardan biri. Bu yüzden uzak kaldığımızda, bizde memleket hasreti yemeklerden başlar. Önce içli köfteler, sarmalar, mantılar özlenir; haftalar sonra gerçek bir mercimek çorbasına asla hayır diyemeyecek duruma gelirsiniz. Türk Mutfağı, insanın midesiyle bir kez tanışmaya görsün, bir daha akıldan çıkmaz. İstinye Park'ın 'Pazar' bölümünde bulunan Osmani, geleneksel yemeklerin en güzel hallerini müşterileriyle buluşturan bir restoran… Siz de, evde bulamadığınız, yapmaya zorlandığınız ya da üşendiğiniz yemeklere hasretseniz, Osmani tüm ihtiyacınızı karşılamak için sizi bekliyor. Çünkü bu restoranda yiyeceğiniz yemeklerin birçoğu evinizde tek başınıza yapamayacağınız kadar zahmetli ve ayrıca yetenek istiyor.

Menüde 100'den fazla yemek seçeneği mevcut ama bu yemeklerin haricinde özel olarak hazırlanan menüler de var. Ürünler günlük, taze ve son derece sağlıklı. Eğer İstinye Park'a yakın bir bölgede çalışıyorsanız her gün ne yiyeceğim derdine Osmani ile son noktayı koyabilirsiniz. 2007 yılından bu yana hizmet veren mekânda menüler sürekli güncellenip yenileniyor. Yedi yıl süren bu lezzet serüveninde, restorandan yüzlerce farklı yemek çeşidi geçmiş. Yöresel yemekler için gerekli malzemeler de mevsimsel olarak seçiliyor. Osmani'nin mutfağında; çorba, zeytinyağlı, pilav, makarna, salata, etli ve etsiz sıcak sebze yemeği ve et-balık-tavuk yemeği çeşitlerinin yanı sıra pide, kebap, mantı ve tatlı da bulabilirsiniz. Fırın yemekleri, pide ve börekler için özel İtalyan Fırını 'Morello Forni'nin kullanıldığını hemen belirtelim. Osmani'nin sunduğu özel tatları sadece mekâna gidip denemeniz gerekmiyor; şayet lokasyon olarak yakın bir bölgedeyseniz paket servis hizmeti de alabiliyorsunuz.

Yazı: Ezgi Uzun

BİZE ULAŞIN