Marvel, Stan Lee Belgeseli Hazırlıyor

Marvel, çizgi roman yazarının 100. doğum gününde sürpriz bir Stan Lee belgeselinin gelecek yıl Disney+'a geleceğini duyurdu.

Giriş Tarihi: 29.12.2022 13:24

Marvel, bir Stan Lee belgeselinin gelecek yıl Disney+'a geleceğini duyurdu. Tüm zamanların en çok hasılat yapan film serisi olan Marvel Sinematik Evreni, Lee ve sanatçılar Jack Kirby ve Steve Ditko tarafından yaratılan Spider-Man, Iron Man, Thor, Hulk, Ant-Man, Black Panther, Doctor Strange, Scarlet Witch, Black Widow, ve Nick Fury gibi ikonik çizgi roman karakterlerinin temeli üzerine inşa edildi.

Efsanevi çizgi roman yazarı, Sony'nin Spider-Man filmlerinde, Fox'un X-Men filmlerinde ve hemen hemen her Marvel Sinematik Evren filminde sık sık yer alması nedeniyle yeni izleyiciler tarafından da tanınıyor. Lee, 2018'de 95 yaşında vefat etti.

Şimdi, Lee'nin 100. doğum gününde bazı şaşırtıcı haberler ortaya çıktı. Lee'nin birçok MCU kamera hücresinden oluşan cızırtılı bir makaranın sonunda Marvel , Stan Lee adlı orijinal bir belgeselin 2023'te Disney+'a geleceğini duyurdu.

Stan Lee Belgeseli Ne Hakkında Olabilir?

Marvel'a göre yeni duyurulan belgesel , Lee'nin hayatını ve mirasını kutlayacak ve muhtemelen arşiv görüntülerini ve çizgi roman yazarıyla yıllar boyunca yapılan röportajları içerecek. Film muhtemelen Lee'nin Büyük Buhran sırasında büyüdüğü ve erken bir okuma ve yazma sevgisi geliştirdiği New York City'deki çocukluğunu anlatarak başlayacak. Lee, hayatının ilerleyen dönemlerinde, Lee'nin yardımıyla daha sonra Marvel Comics olacak olan Timely Publications adlı küçük bir aile işletmesine katılmasına odaklanacak.

Lee'nin yükselen mirası açısından, arkasında modern süper kahraman çizgi romanları ve sinemasında büyük bir iz bıraktı, bu nedenle belgeselin burada ele alacağı çok şey var. Lee'nin Marvel Comics'teki ilk yıllarında, karakterlerini tanıtarak süper kahraman çizgi romanlarına daha doğal bir yaklaşıma öncülük etti ve daha sonra Comics Code Authority tarafından getirilen kısıtlamalara meydan okuyarak CCA'nın politikalarını değiştirmesine neden oldu. Her iki eylemin de çizgi roman tarihi üzerinde önemli bir etkisi oldu.

Marvel'ın 2023'te Disney+'ta Stan Lee belgeselini ne zaman yayınlayacağını yalnızca zaman gösterecek.

BİZE ULAŞIN