91. Oscar Ödülleri: Detainment filmi tartışmalara sebep oldu

91. Oscar Ödülleri adaylarından Detainment, 'En İyi Kısa Film' kategorisinde adaylık kazandı. Gerçek bir hikâye dayanan senaryo yüzünden Denise Fergus, bu adaylıktan 'tiksindiğini' açıkladı.

Giriş Tarihi: 24.01.2019 09:32
Oscar adaylığı bekleyenler ve adaylık kazanamayanlar... Her yıl Oscar adayları açıklandığı andan itibaren birçok tartışmaya sebep olurken bu yıl daha farklı bir konu ile gündeme geldi. İngiltere'de 1993 yılında yaşanan trajik bir hikâyeden bahsediyoruz. James Bulger (2), 1993 yılında kaçırılmış ve işkence görerek hayata veda etmişti. Bahsi geçen olayın faili iki çocuk katilin hikayesini anlatan Detainment (Alıkoyma) filmi, 91.Oscar Ödülleri'nde 'En İyi Kısa Film' dalında aday gösterildi.

Bulger'ın annesi Denise Fergus, akadmeinin aldığı kararın kendisini "tiksindirdiğini" yönünde açıklamalarla tepkisini dile getirdi. Denise Fergus, Twitter'dan yaptığı açıklamada, "Bu sözde filmin çekilmesinin ve şimdi Oscar'a aday gösterilmesinin beni ne kadar üzdüğünü ve tiksindirdiğini kelimelerle ifade edemem" dedi. Detainment, orijinal resmi belgeler üzerinden, Bulger'ın öldürülmesi ve polisin iki çocuk katili sorgulaması anlatılıyor. Filmin yönetmeni Vincent Lambe, Denise Fergus'tan özür dileyerek filmle ilgili olarak çok daha önceden haberdar etmesi gerektiğini, filminin ona "Üzüntü verebileceğini" itiraf etmişti. Anne Fergus, Detainment'ın Oscar'a aday gösterilmemesi için Akademi'ye çağrıda bulunmuş ve 90 bin kişinin desteklediği bir dilekçe vermişti.

BİZE ULAŞIN