Eurovision 2018: İlk yarı final

Eurovision Şarkı Yarışması’nın ilk yarı finali dün gece Lizbon’da gerçekleşti. Bu yılın favorilerinden İsrail de final bileti alan 10 ülkeden biri oldu.

Giriş Tarihi: 09.05.2018 12:23 Güncelleme Tarihi: 09.05.2018 13:32
Eurovision Şarkı Yarışması'nın yarı finali dün gece Portekiz'in başkenti Lizbon'da yapıldı. İlk yarı finalde 19 ülkenin yarıştığı organizasyonda kazanan ülkeler: Avusturya, Estonya, Güney Kıbrıs, Litvanya, İsrail, Çekya, Bulgaristan, Arnavutluk, Finlandiya ve İrlanda oldu.

Yarı finalde elenen ülkeler ise Azerbaycan, İzlanda, Belçika, Beyaz Rusya, Makedonya, Hırvatistan, Yunanistan, Ermenistan ve İsviçre oldu. İkinci yarı final yarışması 10 Mayıs'ta gerçekleşecek. İkinci yarı finalde de Avustralya dahil 18 ülke yarışacak. Bu yıl Eurovision'un ev sahipliği yapan Portekiz ile İngiltere, Fransa, Almanya, İspanya ve İtalya doğrudan büyük finale katılma hakkına sahip. Final bileti alan toplam 26 ekip, 12 Mayıs tarihinde gerçekleşecek büyük finalde ülkeleri adına yarışacak. Büyük finali, dünyada 180 milyon kişi seyretmesi bekleniyor. Yarışmada, İsrail'i temsil eden 1993 doğumlu şarkıcı Netta Barzilai bahislerin favorisi olarak öne çıkan isim oldu.

BİZE ULAŞIN