Uluslararası müzik endüstrisine genç türk atağı

1990 yılında Muğla’da doğan Mesut Yılmaz, sahne ismiyle Deeperise, yaklaşık 10 yıldır önemli mekânlarda DJ’lik yapıyor. Nora En Pure, Alex Kenji, Ahmet Sendil, Federico Scavo ve DJ Tarkan gibi isimlerden ilham alan Deeperise, zamanın büyük bir bölümünü stüdyoda geçirerek yeteneklerini ve müziğini geliştirmek için çalışmalarına devam ediyor. Indie dance-nu disco tarzının önemli isimleriyle işbirlikleri yapan sanatçı, yayımladığı remix ve şarkılarıyla önemli bir kitleye ulaşmayı başardı.

Giriş Tarihi: 30.09.2017 11:08

Röportaj: Emrah SAKA

Jabbar'ın kendine has vokali ve Deeperise'ın dâhiyane dokunuşları ve düzenlemesiyle şekillenen 'Raf'ın sözü ve bestesi Jabbar'a ait. İki farklı tarzın muhteşem birlikteliğinden doğan 'Raf' (İngilizcesi 'Move On'), içinde barındırdığı müzikal ögelerle zamansız bir şarkı olmaya aday. Akyaka'nın muhteşem doğasında bir yol hikâyesi tadında geçen şarkının videosunda Deeperise ve Jabbar'a oyuncu Billur Melis Koç eşlik etti.

Biz de Deeperise'ı daha iyi tanımak için biraz söyleştik.

ESQ: Deep House tarzının yeni efendisi olduğunuzu söylüyorlar. Sizin bu konudaki fikriniz nedir?

Deeperise: Benim için böyle düşünüyor olmaları gerçekten gurur verici. Gerek ülkemizde gerek yurt dışında çok başarılı deep house prodüktörleri var ve sağ olsunlar beni bu isimlerden biri olarak görüyorlar. Türkiye'de bir ilke imza attık, orijinal Türkçe deep house bir şarkı yayımladık ve hakikaten çok güzel geri dönüşler aldık.

ESQ: Dans müziğinin geleceği nasıl olacak?

D: Eskiden dans müziği dediğimizde hızlı tempolar düşünülürdü ama artık daha düşük hızlarda ve melodilere odaklı dans müziği ön plana çıkmaya başladı. Dans müziğinin bir süre daha böyle devam edeceğini düşünüyorum.

ESQ: Birlikte çalışmak istediğiniz isimler var mı?

D: Başarılı ve uyumlu çalışabileceğim her kişi, çalışmak isteyeceğim isimdir.

ESO: Yaptığınız müziği nasıl tarif ediyorsunuz?

D: 'Dansı ve duyguyu bir arada tutan sound'lar' olarak tarif edebilirim.

ESQ: "Bu şarkıyı ben yapmalıydım!" dediğiniz bir eser var mı?

D: Bir DJ ve prodüktör olarak beğendiğim birçok eser oldu, tek bir eser söylersem diğerlerini atlamış oluruz.

ESQ: Hayranlarınıza ne söylemek istersiniz?

D: Birlikte daha güzel eserler dinleyeceğimize inanıyorum. Bu röportaj için size ve Esquire'a da teşekkür etmek isterim.

BİZE ULAŞIN