Alaska'nın hazinesi

Doğanın uçsuz bucaksız, soğuk kıyısı Alaska; aynı zamanda yeryüzünün en iyi kayak rotalarına da ev sahipliği yapıyor. Alaska'nın güzel kayak kasabası Girdwood, kayak tutkunlarının rüyasını süslüyor.

Giriş Tarihi: 12.03.2017 13:57 Güncelleme Tarihi: 12.03.2017 14:00

Yazı: Türkan DOĞAN

Pek çok gezgin için dünyanın en eşsiz yeri olan Alaska, sarp dağları, dik yamaçları ve engin vadileriyle dünyanın en etkileyici manzaralarına ev sahipliği yapıyor. Alaska'nın ünlü kayak beldesi olarak nam salan Girdwood ise National Geographic dergisinin 'Dünyanın En iyi 25 Kayak Kasabası' listesinin tepesinde bulunuyor.

'Altına hücüm' döneminin ünlü madenlerinden biri olan Chugach Dağları'nın eteklerindeki Girdwood, merkezdeki lüks otellere rağmen 1970'lerde hippilerin de gözde mekânlarından biriymiş. Küçük ve sessiz bir kasabayken Alyeska Resort ile kaderi değişmeye başlamış. 1964 yılında yaşadığı depremin ardından o dönem Girdwood'da yaşayan pek çok kişinin göç etmesiyle yapısı değişen bölge, zamanla bir tatil bölgesine evrilmiş. Kışın kayak ve snowboard ile ünlenen, yazın ise yürüyüş, balık tutma ve rafting gibi etkinlikler için konuklarını ağırlayan Girdwood, hem Kuzey Yarımküre'nin yağmur ormanlarına hem de Chugach Ulusal Parkı'na olan yakınlığı nedeniyle oldukça popüler bir adres.

Bölgenin en büyük kayak alanı ise Girdwood'un kaderini değiştiren Alyeska Resort'te bulunuyor. Merkezden altı teleferik ve uçan halı adı verilen yürüyen merdivenle tepeye çıkmak mümkün. Tepede ise sizi eşsiz bir okyanus manzarası karşılıyor. Tepeden aşağı kaymak ise kayak tutkunlarının vazgeçilmezi.

GÖRMEDEN DÖNMEYİN

Alyeska Dağı: Bölgenin en etkileyici manzaralarına ev sahipliği yapan zirveden Alaska'nın uçsuz bucaksız ve eşsiz doğasını izleyebilirsiniz. Portage Buzulu: Alaska'nın en çok ziyaret edilen noktası olan buzul bölgesi, hâlâ sular altında kalma tehlikesiyle yüz yüze. Görmeden dönmeyin!

BUNLARI UNUTMAYIN

Girdwood'da gönlünüzce vakit geçirdikten sonra 45 dakika uzaklıktaki Alaska şehri Anchorage'i ziyaret edebilirsiniz. Bölgenin ünlü restoranı The Double Musky Inn, doyurucu filetolarıyla ünlü. Mekânın pişirme teknikleri de oldukça iyi.

BİZE ULAŞIN