Santa Clarita Diyeti

Hem korkutan hem güldüren bir diziye ne dersiniz? Hem de yeni bir diyet formülüyle!

Giriş Tarihi: 09.03.2017 12:07 Güncelleme Tarihi: 10.03.2017 16:25

Dizilerin sinemaya evrildiği bir dönemde yaşıyoruz. Geleneksel televizyon anlayışında diziler için hafta boyunca beklenirken 'streaming' servisleri tüm sezonu bir anda izleyiciye sunuyor. Hem de kişiselleştirilmiş altyazı seçenekleri ve indirilebilir şekliyle... Üstelik yapımları internetin olmadığı alanlarda da izlemek mümkün. Bu sistemler sayesinde dizi meraklılarının uzun süredir beklediği korku komedi dizisi 3 Şubat'tan itibaren tüm dünyayla aynı anda ülkemizde de izlenebilecek. Bu diziyle birlikte Drew Barrymoore, ilk defa bir TV dizisinde oynayacak. Biz de yapımın diğer başrolü Timothy Olyphant'e merak ettiklerimizi soralım istedik.

ESQ: Projeye nasıl dahil oldunuz?

Timothy Olyphant: Benim için sürpriz oldu. Menajerim teklifi bir e-postayla gönderdi, "Sana bir teklif geldi, senaryoya bir göz at," dedi. O kadar! Normalde daha detaylı yazar. Bir hafta sonu senaryoyu okudum ve bayıldım. Okurken çok eğlendim; tekrar okudum, tekrar güldüm. Bana teklif edilen karakterin hangisi olduğunu bilmiyordum ve "Lütfen beni Joel olarak düşünmüş olsunlar!" diye dua ediyordum. Hemen "Ben varım!" diye yanıt verdim; yalnız birkaç sorum vardı. "Mümkünse Victor ile oturup konuşmak istiyorum," dedim. Birkaç gün içinde buluşup kahve içtik ve onu biraz zorladım. Sorum ilerleyen bölümlerde ne olduğuna dairdi. Pilot bölüm çok eğlenceliydi; ama bu heyecan ve eğlence dizinin birinci bölümüne aitti. İlk iki bölümün hikâyesini okuduğumda ise komedi unsurunun aynen korunduğunu gördüm. Senaryonun en komik yanı, karısının gizemli halini çözmeye çalışan adamın hikâyesiydi. Hikâye iki şekilde devam edebilirdi: Ya olaylar ortaya çıktıktan sonra önce sıradan bir sitcom'a dönüşecekti ya da bizi zorlamaya devam edecekti. Victor bana dizinin bir evlilik hikâyesi olduğunu anlattı. "Burada bir evlilik hikâyesi anlatıyoruz ve evliliğin kendisi zor bir şeydir," dedi. Kahramanlarımız 25 yıldır evli ve Sheila'nın başına gelen olağandışı olaylar, ilişkilerinde büyük bir gerilime neden oluyor. Bana göre, karısına bağlı ve hâlâ âşık olan, onu koruyup kollamak isteyen bir adamın hikâyesi bu...

ESQ: Santa Clarita'da neler oluyor, biraz anlatır mısınız?

T.O: Oynadığım Joel karakterinin eşi, bazı değişimler yaşıyor. Birden ne istediğini çok daha iyi bilen birine dönüyor. Bu durum, hem heyecan veriyor hem de bazı sorunları beraberinde getiriyor. Sürekli bir şeyler oluyor ve hiçbiri anlamlı şeyler değil. Nihayetinde karakterlerin başı büyük dertte, onu söyleyebilirim. Yaşananlar sonrasında Joel'in bir anda hayatında daha fazla risk alması gerekiyor. Bunu yapmaya başladığında da işler sarpa sarıyor. Sezon sonuna gelindiğinde Joel gençliğini yeniden keşfediyor; eskiden olduğu kişiyi ve hayallerini hatırlıyor. Ama bu ruh haline gelinceye kadar da bir sürü garip durum yaşıyor.

ESQ: Dizideki çifti bu kadar zorlayan durum tam olarak nedir?

T.O: Sheila banliyöde yaşayan tek çocuklu bir ev kadını. Bir anda bir değişim geçiriyor; artık çok daha dürtüsel davranmaya başlıyor. Bir otomobil görüyor ve onu hemen almak istiyor. Artık canı bir şey çektiğinde hemen alıyor. Bir anlamda dikkati bir kenara bırakıyor ve mahalledeki diğer kadınlar arasında en eğlenceli kişi o oluyor. Daha önce denemediği şeylere karşı ilgisi artıyor. Joel için bu durum bir bakıma şahane, çünkü artık hayat dolu bir kadınla beraber. Ancak aynı zamanda biraz da sinir bozucu, çünkü tüm bunlara neyin neden olduğunu anlaması çok zor ve olayların varabileceği noktayı düşünüp tüm bunları atlamayacaklarından endişe duyuyor.

ESQ: Bize Joel'in yaşadığı zorluklardan biraz bahsedebilir misiniz?

T.O: Joel karısının isteklerini karşılama çabası içinde; onu korumaya çalışıyor ama bunu nereye kadar götürebilir emin değil. Aralarındaki bağ çok sağlam. Ve karısı aslında, bir yandan mağdur. İkisi de Sheila'nın bu değişimi neden yaşadığını anlayamıyorlar. Diğer yandan ergenlik çağında bir kızları var ve Joel de baba olarak aileyi bir arada tutmak için elinden geleni yapıyor ve kızının sağlıklı bir şekilde hayata karışabilmesini sağlamaya çalışıyor. Bu yüzden karı koca, kızlarına bazen yalan söylemek zorunda kalıyor. Bu, gerçekten her ebeveynin bir dönem yaşadığı bir duygudur; çocuğunuza neyi, ne kadar anlatıp ne kadar saklayacağınızı bilemez ya da ona ne kadar yardımcı olduğunuzu veya zarar verdiğinizi merak edersiniz. Çocukların kendi başına hayatta kalabilmek için ne kadar bilgiye sahip olması gerektiği sorusu bütün anne babaları muhakkak bir dönem düşündürmüştür.

ESQ: Sizce biz onlarla tanışmadan önce Sheila ve Joel'in ilişkileri nasıldı?

T.O: Benim bildiklerim de okuduklarımla sınırlı. Lisede tanışan Joel ve Sheila o günden bu yana beraberdi. Joel lisede oyun kurucuydu; Sheila da amigo kızlarının lideri. Ancak onlarla tanıştığımızda Joel kendini biraz kaybetmişti. Olayların bu duruma geleceğini tahmin ettiğini sanmıyorum, ama sevdiği kadınla beraber ve tatlı bir aileye sahip; bu nedenle de mutlu olması gerektiğine inanıyor. Ancak başlangıçta gerçekten zombi gibi. Sadece günü geçirmekle meşgul.

ESQ: 'Santa Clarita Diyeti' nedir?

T.O: Joel'in karısı bir ölümsüz oluyor ve insan yemeye başlıyor. Komşularının oğlu Sheila'nın bir yarasa tarafından ısırıldığını düşünüyor, ama aslında o bir ölü. Daha tuhafı, karımın insan yemeye ihtiyacı var, Sadece bu şekilde hayatta kalabilir ve ben onu korumak için elimden ne gelirse yapmak zorundayım. Buna insan öldürmek de dahil. Böylece biz bunu en insancıl ve ahlaki şekilde nasıl yapabileceğimizin yollarını bulmaya çalışıyoruz.

ESQ: Tabii eğer böyle bir ihtimal varsa…

T.O: Kızımızı her şeyi öğrenmekten uzak tutmak ve çözüm bulmak zorundayız. Bir şeyler yoldan çıkmış durumda ve ben birlikte bu sorunu çözebilecek bir yol bulana dek onun bu durumda kendini kısıtlamadan davranmasına yardımcı olmaya çalışıyorum. Bu ve insanlara neler olup bittiğini açıklamak gerçekten zor tahmin edersiniz ki. İkilem de tam burada zaten.

ESQ: Joel ilişkisini nasıl sürdürebiliyor?

T.O: Bu güzel bir soru. Çok zor dayanıyor. Başlarda denendiğini geçtiğini düşünüyor. Yaşananlar ona fazla geliyor. Hatta birkaç kere eşine çok yorulduğunu da söylüyor. Ama zamanla o da bu yeni hale alışıyor.

ESQ: Bu diziyle ilgili akılda kalmasını dilediğiniz şey nedir?

T.O: Umarım insanlar, diziden benim aldığım keyfi alır. Dizi her ne kadar Santa Clarita'da geçse de, bence evlilik ve evliliğin tekrardan keşfedilmesi konusu, evrensel duygulara dokunuyor.

BİZE ULAŞIN