İhtişamlı İtalyan

İtalya’nın ünlü kış tatili beldesi Cortina d’Ampezzo’da dolomitlerin gölgesinde iyi bir kayak deneyimi yaşayabilirsiniz. Ünlü trekking rotalarına da ev sahipliği yapan Cortina’da, eşsiz manzaralar başınızı döndürecek.

Giriş Tarihi: 28.02.2017 15:53 Güncelleme Tarihi: 01.03.2017 15:10

Yazı: Türkan DOĞAN

Cortina d'Ampezzo Dolomitleri'nin arasından doğan güneşi izleyeceğiniz anları, muhtemelen hayatınız boyunca unutamayacaksınız. Zira Alpler'in güneyindeki dolomitler (kalsiyum ve magnezyumlu karbonat bileşimiyle oluşan bir çeşit kayaç), pek çok sinema filmine de fon oluşturmuş. Dolomitlerin eteğine kurulan Cortina d'Ampezzo ise kayak merkezleri, otelleri ve alışveriş noktalarıyla klasik Alp yaşamı sunan tatil beldelerinden biri.

Cortina'nın hangi noktasından bakarsanız bakın güçlü ve ihtişamlı dolomitleri göreceksiniz. Batıda 'Tofane', kuzeyde 'Pomagagnon', kuzeydoğuda 'Cristallo', doğuda 'Faloria' ve 'Sorapoiss' ve güneyde 'Becco di Mezzodì' ve 'Croda da Lago' ile 'Cinque Torri', zirvenin belli başlı dolomitleri arasında. Pomagagon'un doğusundaki kayak pistlerinde kaymak dışında, snowboard, buz koşusu, engelli kayak gibi aktivitelere katılabileceğiniz Cortina'da 45 telesiyej ve teleferik ile istediğiniz noktaya anında ulaşmak mümkün.

1.224m yüksekliğindeki Cortina'nın hemen arkasında bulunan 'Tofana di Mezzo' zirvesinin yüksekliği 3.224m. Zirveden akan derelerin oluşturduğu hoş manzaralar ise bölgenin dünyanın en güzel yerlerinden biri olarak ünlenmesine neden olmuş. Bu durum ise Cortina'yı İtalyan tipi 'tatlı hayat'ın merkezlerinden biri haline getirmiş. Cortina, vaat ettikleriyle kayak ve snowboard için gelenler kadar sosyalleşmek için gelenlerin de uğrak yeri olmuş. Lüks, ihtişam ve iyi yemek… Nefes kesici manzaraları ve eşsiz günbatımlarıyla doğa tutkunları için de eşsiz trekking rotaları sunan Cortina'da, dolomitlerin ihtişamıyla unutulmaz bir kış tatili yaşayacağınız kesin

BİZE ULAŞIN